Astazi, in cadrul sedintei Guvernului a fost aprobat proiectul de lege privind prelungirea starii de urgenta pentru o perioada de 45 de zile, in contextul securitatii aprovizionarii Republicii Moldova cu resurse energetice. Proiectul urmeaza a fi votat de catre deputati, la sedinta Parlamentului.

Ultimul update: 22.06.2022, 10:27 Publicat:22.06.2022, 10:26

Ieri, Comisia pentru Situatii Exceptionale a propus prelungirea starii de urgenta pentru o perioada de 45 de zile, in contextul securitatii aprovizionarii Republicii Moldova cu resurse energetice. Astfel starea de urgenta in Republica Moldova ar putea fi prelungita incepand cu 24 iunie 2022. 

Potrivit CSE, necesitatea de prelungire a starii de urgenta este determinata de riscurile persistente in privinta securitatii aprovizionarii Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurarii energetice a tarii, securitatii la frontiera si gestiunii fluxului de refugiati.

Starea de urgenta va intra in vigoare la data adoptarii de catre Parlamentul Republicii Moldova a unei hotarari in acest sens. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.