Igor Dodon a promulgat legea prin care SIS trece in subordinea Parlamentului, desi actiunea ei a fost suspendata de Curtea Constitutionala.

Ultimul update: 08.12.2020, 15:58 Publicat:08.12.2020, 15:58

Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de catre purtatorul de cuvant al Presedintiei, Carmena Sterpu. 

Ieri, Curtea Constitutionala a suspendat legea prin care SIS-ul a fost scos din subordinea presedintelui, pana la solutionarea in fond a cauzei. Sesizarea a fost depusa de deputatul PAS Sergiu Litvinenco. Totodata, Platforma DA sustine ca va contesta intreaga sedinta in timpul careia au fost aprobate o serie de legi, in mare haos si fara sa se respecte procedurile juridice. 

Anterior, Igor Dodon a declarat ca SIS-ul se va subordona si in continuare atat parlamentului, cat si presedintelui.

Totodata, astazi au intrat in Monitorul Oficial mai multe legi aprobate in Parlament pe 3 decembrie, unele dintre care au fost contestate de opozitie. Este vorba despre legea cu privire la Stadionul Republican, cea privind micsorarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea masurilor de profilaxie a COVID-19, stabilite de autoritatile competente. Si Legea nr. 121/2001 cu privire la protectia sociala suplimentara a unor categorii de populatie au fost publicate astazi in Monitorul Oficial. Astfel, mai multe categorii de veterani vor primi alocatii lunare de stat majorate de la 1 ianuarie 2021.