Arestul preventiv cu 30 de zile pentru tanara din Comrat, care si-a ucis mama, a fost prelungit. Decizia a fost luata astazi de magistratii din Comrat. Informatia a fost confirmata pentru PROTV de procurorul Victor Calcic.

Ultimul update: 05.01.2021, 16:11 Publicat:05.01.2021, 16:11

Totodata, tanara va sta in continuare la spital, intrucat expertiza psihiatrica a acesteia inca nu este gata.

Pe data de 18 decembrie, tanara a fost plasata la Centrul de Medicina Legala, iar blocul in care este tinuta e pazit de angajatii penitenciarelor. Potrivit Codului Penal, expertiza psihiatrica este efectuata in decurs de 30 de zile. In cazul in care apar dificultati in examinare sau alte situatii exceptionale termenul poate ajunge si la 90 de zile.

Pe 14 decembrie, tanara a primit 30 de zile de arest. Cand a fost adusa in fata judecatorilor, ea a avut un comportament sfidator. Intrebata de ce si-a omorat mama, aceasta a ras in hohote. Potrivit primarului din Comrat, tatal si unchiul fetei se afla in arest, fiind acuzati de huliganism si jaf. 

Potrivit oamenilor legii, pe 11 decembrie, tanara de 21 de ani si-a injunghiat mama de mai multe ori, dupa care i-ar fi scos inima din piept, lucru care nu a fost confirmat de politie. Fata s-ar fi aflat sub influenta drogurilor, mai spun oamenii legii, iar intre ea si mama ei ar fi izbucnit o cearta, pentru ca femeia insista sa o interneze la un Dispensar Narcologic. Tanara risca pana la 20 de ani de inchisoare.