Candidatul la functia de primar al capitalei din partea Ligii Oraselor si Comunelor, Mihail Bagas, a fost plasat in izolator pentru 30 de zile. Decizia a fost pronuntata tot de magistratii Judecatoriei Chisinau, sediul Ciocana. Bagas fusese  retinut joi in urma perchezitiilor de la sediile Partidului Renastere. El neaga ca ar avea vreo legatura cu formatiunea sau cu fugarul Ilan Sor, dar recunoaste ca a fost intr-o clasa cu acesta.

Ultimul update: 23.09.2023, 17:00 Publicat:23.09.2023, 17:00

- Va recunoasteti vina. - Nu.  

„- Nu am nimic cu Renastere. 
- Ce rol ati avut in finatarea partidelor?
- Nu am avut niciun rol, Ilan Sor a fost colegul meu de clasa cu care ma cunosc de 30 de ani.  
- Ati primit bani de la Sor?
- Nu nu am primit. 
– Vina va recunoasteti?
– Nu.”

Avocatul lui Bagas sustine ca procurorul nu a prezentat suficiente probe atunci cand a solicitat arestul preventiv pentru clientul sau.  

Aureliu COLENCO, AVOCAT:„Probele acestea nu au fost aduse in fata instantei, nu au fost anexate unele lamuriri ale unor persoane care intr-adevar figureaza pe dosarele. Noi consideram ca in privinta lui Bagas care are familie, domiciliu, el nu poate sa se eschiveze de organul de urmarire penala.”

Magistratii de la Judecatoria Ciocana insa au au dat curs demersului procurorilor, iar Bagas   a fost plasat pentru 30 zile in penitenciarul numarul 13.   

Dupa pronuntarea deciziei, avocatul lui Bagas nu ne-a raspuns la telefon pentru a ne spune daca va contesta decizia instantei. Nu am reusit sa vorbim nici cu procurorul, fiind unul si aceleasi ca si in cazul lui Nesterovschi si Lozovan.   

Pe 19 septembrie, Mihail Bagas a depus dosarul pentru a se inregistra la alegerile generale locale din 5 noiembrie, iar in urmatoarele zile consiliul electoral de circumscriptie Chisinau ar urma sa anunte daca acesta va fi sau nu inregistrat. Joi, Bagas a fost retinut de ofiterii CNA si procurorii anticoruptie in urma a peste 20 perchezitii efectuate in mai multe locatii din Chisinau, Balti, Singerei si Edinet. El este acuzat de spalare de bani si finantarea partidelor politice, a grupurilor de initiativa sau a concurentilor electorali din surse ilegale. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.