Dupa 10 ore de perchezitii, fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost scos din locuinta sa si escortat la izolatorul directiei de politie Chisinau.

Ultimul update: 24.05.2022, 18:44 Publicat:24.05.2022, 18:22

Din imagini se vede ca fostul presedinte al Republicii Moldova a fost scos pe poarta de cativa mascati si tinut de maini. Acesta era imbracat la costum si imediat a fost urcat in masina oamenilor legii. Igor Dodon nu a reusit sa faca declaratii. 

Se intampla dupa ce procurorii anticoruptie au venit cu detalii privind perchezitiile la domiciliul acestuia.

"In rezultatul perchezitiilor la persoanele anchetate au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace banesti in valuta nationala si straina, contracte, sume de bani, chitante, documente, recipise, care au fost ridicate si urmeaza a fi examinate in cadrul cauzei respective. Modul luxos si bunurile de lux care au fost depistate si ridicate urmeaza a fi investigate minutios si supuse verificarilor in vederea stabilirii faptului daca acestea au tangenta la imbogatirea ilicita", procurorul-sef interimar al Procuraturii Anticoruptie, Elena Cazacov in cadrul unui birefing de presa.

Totodata, procurorul-sef interimar a mai mentionat ca una dintre persoane a incercat prin inghitire sa distruga acte si inscrisuri care confirma cheltuieli in suma de 700 de mii de euro.

"Una din persoane a incercat prin inghitire sa distruga acte si inscrisuri care confirma cheltuieli in suma de 700 de mii de Euro. La domiciliul acestei persoane au fost gasite surse banesti de peste 37 de mii de euro. In una din locatii au fost depistate peste 600 de mii de lei, iar intr-un plic cu inscrisurile unui partid politic peste 17 mii de euro si 1.000 de dolari", a mai subliniat Elena Cazacov.

In aceasta dimineata, Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul fostului presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. 

In mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

In 2020, in urma denunturilor depuse de Andrei Nastase si Iurie Renita, Procuratura a anuntat ca va investiga filmuletul in care Igor Dodon ar fi primit o punga cu bani de la Vlad Plahotniuc. Actiunea ar fi avut loc in timpul negocierilor dintre PSRM si PDM in vederea formarii unei coalitii parlamentare. Ulterior, Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va initia un dosar pentru ca este imposibil sa demonstrezi ce se afla in punga. Igor Dodon a negat ca ar fi primit bani de la Plahotniuc.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.