Un avion militar de model C-17, din dotarea armatei americane, a aterizat, în această dimineață, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aeronava a adus în Republica Moldova echipamente militare și civile pentru exercițiul „Scutul Păcii”. Anunțul a fost făcut de Ambasada SUA, într-o postare pe Facebook.

Publicat:18.05.2024, 12:47

Potrivit instituției, 35 de membri ai Gărzii Carolinei de Nord și ai Forțelor Aeriene ale SUA în Europa vor colabora cu autoritățile Republicii Moldova, pentru a implementa tactici de răspuns, având ca scop asigurarea celei mai bune protecții cetățenilor moldoveni în cazul situațiilor de urgență civilă.

Aeronava a livrat echipamente medicale și de apărare pentru a fi donate Ministerului Apărării, ca parte a asistenței prin grant americane.

„Statele Unite ale Americii sunt mândre să lucreze cu guvernul și cetățenii Republicii Moldova pentru un viitor democratic, prosper și sigur”, au menționat aceștia în postarea Ambasadei SUA la Chișinău.

„Scutul păcii 2024” se desfășoară începând cu anul 2009. Acesta are ca scop evaluarea subunităţile Armatei Naționale în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC), care este o condiţie obligatorie pentru participarea în operaţiuni internaționale de menţinere a păcii.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.