Un copil de 13 ani a disparut dintr-un centru de plasament din capitala. Desi au trecut trei zile de cand a fost anuntata politia, baiatul inca nu a fost gasit. Oamenii legii spun ca nu este prima data cand minorul fuge de acolo.

Publicat:08.11.2019, 20:28

Pe cinci noiembrie, politistii au fost anuntati despre disparitia baiatului. Au aflat despre asta si sotii care l-au avut sub tutela pe copil timp de un an si jumatate, pana la inceputul acestei veri. 

Conducerea centrului de plasament din care a fugit baiatul spune ca nu stie care ar fi fost cauza.

Viorica MATASA, DIRECTORUL EXECUTIV AL CENTRULUI DE PLASAMENT: "Fiecare copil care decide sa paraseasca centrul are probabil niste motive care le aflam la momentul intoarcerii."

Viorica Matasa sustine ca nu poate oferi detalii despre situatia in care se afla copilul. 

Viorica MATASA, DIRECTORUL EXECUTIV AL CENTRULUI DE PLASAMENT: "Este un copil obisnuit, a venit la noi fiind intr-o forma de protectie de tip familial. Echipa noastra se ocupa de copil sii ofera tot ce se poate de oferit."

Cazul a fost inregistrat la Inspectoratul de Politie Botanica, iar oamenii legii spun ca minorul este cautat si afirma ca nu este prima data cand acesta fuge din centrul de plasament.

Iar sefa directiei municipale pentru protectia drepturilor copilului sustine ca acest centru nu se subordoneaza directiei, prin urmare cazul ar trebui sa fie gestionat de politie.