Un copil din Straseni este in carantina dupa ce acum o saptamana a revenit din China. Administratia scolii sustine ca el nu prezinta simptome de coronavirus, dar ca este o masura profilactica. Baiatul, elev in clasa a saptea s-a aflat in vacanta la rude.

Publicat:07.02.2020, 16:01

Directorul adjunct al liceului din Straseni unde invata copilul sustine ca acesta a revenit din vacanta petrecuta in China pe data de 31 ianuarie. Imediat dupa asta el a fost consultat de medicul de familie, dupa care s-a prezentat la lectii aducand un certificat in care se spunea ca nu are niciun fel de simptome.

Ulterior s-a decis ca baiatul, care este elev in clasa a saptea, sa stea in carantina timp de 14 zile.

Directorul ANSP, Nicolae Furtuna, sustine ca nu exista niciun fel de motive de ingrijorare.

Anterior trei moldoveni dintre care un muzician si doi studenti de la Academia de Muzica au revenit dintr-un turneu din China, iar potrivit autoritatilor nu au prezentat simptome ale noului coronavirus. Iar cei doi moldoveni care se aflau in orasul Wuhan unde a izbucnit epidemia au reusit sa se evacueze. O femeie a ajuns in Statele Unite la rude, iar un barbat care nu a fost admis la bordul unei aeronave spre Rusia a plecat spre Coreea de Sud de unde urma sa ajunga in Federatia Rusa.