Un elev de la un gimnaziu din Leova ar fi fost lovit de profesorul sau de matematica, iar ca urmare copilul s-a ales cu vatamari corporale. Cel putin asta arata expertiza medico-legale. Cazul a ajuns in vizorul procurorilor, care au pornit o urmarire penala. Despre incident ne-au alertat mai multi parinti care spun ca isi fac griji pentru copiii lor, deoarece dascalul nu ar fi la prima abatere. Cel din urma insa neaga toate acuzatile si declara ca elevul si-ar fi cauzat singur leziunile.

Publicat:14.02.2024, 16:52

„Va scriu parintii de la Leova. Politistul de sector a gasit copilul batut de profesorul de matematica.[...]
[...]A doua zi a fost scos in fata scolii si l-au numit tradator si l-au certat. Baiatul plange si colegii se tem sa-l ajute."

Acest mesaj a fost transmis redactiei noastre, fiind semnat de cativa parinti dintr-o localitate din Leova. Potrivit acestora, profesorul de matematica din sat ar fi lovit un elev din clasele gimnaziale, care s-a ales cu vatamari corporale. 
Am mers in sat si am reusit sa vorbim cu parintii copilului, care spun ca totul ar fi avut loc la inceputul lunii. Fiul lor ar fi fost lovit de profesorul de matematica in zona toracica pentru ca nu ar fi scris in timpul lectiilor.

„L-a sunat fiul pe tata si a spus ca a fost lovit, se inadusa. Un domn de la politie l-a vazut si l-a intrebat de ce plange, si copilul i-a spus.”

Unii parinti, ai caror copii invata in aceasta scoala, spun ca profesorul nu ar fi la prima abatere. Aceasta femeie, care si-a dorit sa-i pastram anonimatul, sustine ca l-a vazut pe biatul batut in acea zi si s-a oferit sa il ajute.

„Eu m-am speriat si am zis poate sa chem ambulanta. El plangea. L-am pus sa se culce, ma temeam sa nu cada jos.”

Si unii elevi recunosc ca se mai intampla ca profesorul sa ii loveasca.

„Sub coaste, poate sa loveasca si in spate si in cap.
Pe tine te-a lovit vreodata?
De doua ori, in spate.”

Parintii baiatului lovit s-au adresat la politie, cazul ajungand in vizorul oamenilor legii. A fost efectuata expertiza medico-legala, care a stabilit ca minorului i-au fost cauzate vatamari corporale, anunta procuratura generala. In acest caz, a fost pornita urmarire penala pe faptul tratamentului inuman si degradant admis de catre un cadru didactic fata de un elev de-al sau. Profesorul vizat neaga orice acuzatie.

Iurie GHENEA, PROFESOR DE MATEMATICA:  „Doamne, da nu a fost asa ceva. Da caietul sa ma uit. Da eu scriu, eu scriu, m-am uitat. Ce e cu toata treaba asta. Si i-am dat... caietul inapoi. Poate i s-a parut cuiva ca l-am lovit. Lasa sa creada fiecare ce vrea."

Profesorul de inteles ca de fapt copilul si-ar fi cauzat singur vatamari corporale.

Iurie GHENEA, PROFESOR DE MATEMATICA:  „Statea cu degetul si apasa aici. Ma gandesc ca el asa a apasat cu degetul, tare, sa imi faca mie rau.”

Profesorul continua sa activeze in cadrul institutiei, iar administratia nu se grabeste sa ia masuri.

Rodica PRIBUS, DIRECTOR ADJUNCT AL GIMNAZIULUI:  „Dupa spusele copilului a fost lovit, dupa cele ale profesorului a fost atins. Deocamdata nu s-a rezolvat problema. Nu pot sa va spun ce va urma. Intelegeti ca noi avem nevoie de profesori, dar profesorii acum activeaza in mai multe scoli.”

Ministrul educatiei spune ca nu a fost informat despre acest caz.

Dan PERCIUN, MINISTRUL EDUCATIEI:  „Noi ne vom autosesiza, acum am aflat de caz, o sa verificam cu directia de invatamant, ce masuri a intreprins in calitate de angajator in raport cu directorul si persoana care a comis fapta. Persoanele violente nu au ce cauta in scoala, cat de complicat nu ar fi cu identificarea cadrelor didactice.”

Ministrul mentioneaza ca in cazul in care se confirma faptul ca elevul a fost lovit de profesor, cel din urma va fi concediat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.