Este vorba despre Vadim Cojocaru, in varsta de 54 de ani. El a fost deputat  in Fractiunea Parlamentara a Partidului Liberal Reformator.

Publicat:08.06.2021, 09:24

Fostul deputat a decedat ieri, la varsta de 54 de ani. Cu un mesaj in acest sens a venit fostul deputat Liberal, Iurie Chirinciuc care este si nasul raposatului.

"Lumina Lina, nasule Vadim! Pe 7 iunie 2021 a incetat sa bata inima nasului meu, Vadim Cojocaru, economist, politician, profesor universitar, prorector pentru activitatea stiintifica si relatiile externe a Academiei de Studii Economice.

Nascut la 19 mai, 1961 in comuna Barboieni, raionul Nisporeni nasul raposat prematur a fost pentru mine un exemplu de daruire pentru prosperarea neamului nostru romanesc. Mi-a fost nu doar nas, ci si un indrumator pe drumul stiintific.

Vestea trecerii la cele vesnice a uneia dintre cele mai apropiate persoane care mi-a marcat destinul a indoliat intreaga mea familie, rudele si prietenii, mediul academic.

In calitate de deputat in Parlamentul de la Chisinau, a militat activ pentru apararea valorilor nationale, pentru Reintregirea tarii.

In aceste momente de grea incercare, transmitem sincere condoleante nasei Angela, fiicei Mihaela si tuturor celor care l-au cunoscut si apreciat ca pe un om al demnitatii si iubirii de aproape, un adept si o personalitate marcanta pentru restabilirea adevarului istoric. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace", a scris fostl deputat, Iurie Chirinciuc.

Vadim Cojocaru a absolvit Universitatea de Stat din Moldova in 1982, facultatea Economia comertului si merceologie, calificarea - economist. Intre 1989-1990 a facut studii postuniversitare la Universitatea de Stat din Kiev.

Fostul deputat a fost asistent catedra „Economia, organizarea si gestiunea comertului”, Universitatea de Stat din Moldova, lector la catedra „Marketing”, lector superior catedra „Management general”, ASEM, conferentiar catedra „Economie si management”, Universitatea Cooperatist Comerciala din Moldova si conferentiar universitar, profesor universitar catedra „Management general”, ASEM.