Liderul Democratia Acasa, Vasile Costiuc, spune ca un teren de aproape 1 hectar care apartine statului ar putea fi vandut cu circa 250 de mii de lei, pe cand pe piata acesta ar avea o valoare de circa 8-10 milioane. 

Publicat:16.04.2021, 15:41

Vasile COSTIUC, LIDER DEMOCRATIA ACASA: "Suntem la Gratiesti. Aici se afla un teren de aproape un hectar. Baietii smecheri au decis sa organizeze o licitatie prin care sa scoata un lot de pamant din centrul comunei care apartine statiilor de irigare Pascani. Vor sa-l vanda cu circa 250 mii lei, pe cand el estimativ ar costa 8-10 milioane. Sper sa reusim sa oprim acest furt din banii statului.

Adriana Cretu este administratoarea insolventei STI Pascani, iar Ion Cretu, care este sotul Adrianei, este fost administrator al statiei tehnice Pascani, iar la moment este membru in Consiliul Superior al Magistraturii. El a fost director al statiilor tehnice, a bagat intreprinderea de stat in insolventa, dupa care a venit sotia lui si administreaza. Intreprinderea are datorii de peste 14 milioane de lei, iar ei scot bunurile la licitatie."

Vasile Costiuc face apel catre Procuratura Generala, Ministerul Afacerilor Interne si catre CNA sa se sesiseze pe marginea acestui fapt.