Retinut acum cateva saptamani in flagrant cu mita, un judecator de la Judecatoria Chisinau, s-a mai ales cu o cauza penala.

Publicat:08.04.2021, 09:40

Potrivit Procuraturii, noua cauza penala a fost pornita pentru trafic de influenta. Mai exact, magistratul ar fi cerut 1000 de dolari de la conducatorul unei firme pentru a interveni la adoptarea unei decizii favorabile intr-un proces penal in care este vizat acesta.

Judecatorul este cercetat in libertate, dupa ce atat sediul Ciocana al Judecatoriei Chisinau, cat si Curtea de Apel Chisinau, au respins demersurile Procuraturii Anticoruptie de plasare a acestuia in arest.

Magistratul a fost retinut in flagrant, pe 22 martie curent, intr-un alt dosar. In baza unor informatii, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducatorul unui agent economic pentru a interveni pe langa alti colegi de-ai sai sa adopte o solutie favorabila intr-un litigiu civil. In cadrul actiunilor de urmarire penala, procurorii de comun cu CNA, au documentat actiunile ilicite ale judecatorului, acesta fiind retinut si invinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma initial pretinsa.

La demersul Procuraturii Anticoruptie magistratul a fost suspendat provizoriu din functie pana la ramanerea definitiva a hotararii in cauza penala in care este vizat.