Tragedie la un poligon al Armatei Naţionale. Un soldat în termen a decedat după ce s-ar fi împușcat cu arma din dotare. Potrivit Ministerului Apărării, incidentul a avut loc  astăzi în timpul desfășurării antrenamentelor. Medicii sosiți la fața locului au constatat decesul soldatului. Acum, o comisie specială a Armatei Naţionale va cerceta circumstanţele incidentului.

Publicat:04.04.2024, 13:56

Reprezentanții ministerului apărării susțin că tragicul incident a avut loc la amiază pe poligonul militar de la Cahul.

Valeriu RUSU, COLONEL, COMANDANTUL UNITĂȚII: ”Tinerii se aflau astăzi la centrul de instruire. Conform planului, se desfășura ședința de tragere.”

Ala DIACONU, PURTĂTOR DE CUVÂNT AL MINISTERULUI APĂRĂRII:  ”Potrivit informaţiei oferite de Centrul operaţional de comandă, incidentul a avut loc astăzi, la ora 12:13, în timpul desfășurării antrenamentelor. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul soldatului. 
Soldatul a fost încorporat în serviciul militar în termen în decembrie 2023.”

Responsabilii de la minister au refuzat să ne ofere mai multe detalii despre groaznicul incident. Potrivit unui comunicat, Ministerul Apărării a informat organele abilitate şi a transmis procuraturii toate materialele referitoare la acest caz. Concomitent, o comisie specială a Armatei Naţionale efectuează o cercetare de serviciu privind circumstanţele incidentului. Conform procedurii, identitatea militarului va fi anunţată după informarea familiei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.