Zeci de biciclisti si-au dat intalnire astazi in Piata Marii Adunari Nationale, pentru a parcurge impreuna traseul Chisinau- Orheiul Vechi. Au fost inspirati de povestea unui tanar din Marea Britanie care sufera de cancer, insa chiar si asa, cutreiera lumea pe bicicleta. Acesta a venit recent in Moldova pentru a incepe cea de-a treia etapa din expeditia sa, si ne-a spus ca a ramas impresionat de tara noastra.

Publicat:21.11.2020, 15:12

Aceasta familie sustine ca rar are ocazia sa iasa cu copiii si cu biciletele pe drumurile din tara. Astazi insa, si-a facut timp, a uitat de frig si de oboseala si a decis sa porneasca la drum.  

“Ideea ne-a incantat foarte mult, pentru ca eu nu am vrut pe asa timp sa merg cu bicicleta impreuna cu copiii, dar am hotarat sa sustin aceasta campanie.  

-Tot traseul nu il vom parcurge, eu cred ca vom ajunge pana la iesirea din oras, iar apoi vom merge in directia casei. Noi inca trebuie sa ne intoarcem la Botanica. Fara copii poate ca era sa riscam.”

Iar acest barbat ne-a spus ca este foarte entuziasmat de fiecare data cand in Chisinau se organizeaza evenimente pentru biciclisti, deoarece de 55 de ani, pedalatul este una dintre cele mai mari pasiuni ale sale.

“Sunt amator, din anul 1985.

-Ce fel de bicicleta aveti?

-Poftim! Niciodata, nici un fel de frig. Desigur ca este frig si nu mai iesim, dar cand termometrele arata plus.”

Biciclistii moldoveni au fost inspirati de Luke Grenfell- Shaw, un tanar din Marea Britanie care in urma cu doi ani a fost diagnosticat cu o forma agresiva de cancer. Tanarul insa a decis sa-si traiasca din plin viata si sa-si indeplineasca visul de a calatori in jurul lumii cu bicicleta si a ajuta oamenii diagnosticati cu aceeasi maladie. Luke a venit in Moldova pentru doua saptamani, pentru a incepe cea de a treia etapa a expeditiei sale cu bicicleta.  

Luke GRENFELL- SHAW: “Eu am intalnit aici oameni incredibili, sunt foarte incantat sa vizitez Orheiul astazi, Orheiul Vechi, nu am fost niciodata sunt sigur ca este un loc minunat. Nu ploua acum, eu cred ca este o zi foarte buna pentru a savura frumoasa Moldova.”

Biciclistii au pornit la drum intr-o coloana insotiti de un echipaj al politiei. Organizatorii maratonului ne-au spus ca au ramas impresionati de povestea tanarului, iar cand au aflat ca acesta vine in Moldova, au decis sa adune toti biclistii din oras ca sa-l sustina.

Alina SVEATUN, ORGANIZATOR: “Pentru ca noi suntem tara care iubeste turistii, am hotarat sa-l intalnim si impreuna cu el sa incepem cea dea treia etapa. Astazi le-am propus biciclistilor nostri sa se adune impreuna cu el si sa il directionam la cea dea treia etapa pentru ca el sa simta dragostea noastra fata de el si fata de sport.”

Urmatoarea destinatie aleasa de biciclistul britanic este Ucraina, iar expeditia acestuia in tara vecina va incepe din orasul Odesa.