Fostul judecator Nicolae Ceaus, rapit luna trecuta din Chisinau, s-ar afla acum intr-o unitate de aparare din Ucraina. Asta sustine un deputat de la Kiev, care afirma ca in urmatoarea perioada magistratul ar urma sa fie lasat la granita cu Transnistria sau in Crimeea. Potrivit unei investigatii Rise.md, fostul judecator a fost scos din tara de cetateni ai Ucrainei.

Publicat:04.05.2021, 19:17

“Dupa ce a fost scos din Moldova, Ceaus a fost tinut intr-o unitate de aparare din Hotianovka, chiar vizavi de resedinta lui Ianukovici", a scris deputatul ucrainean pe pagina sa de Facebook. In postare acesta a indicat locul in care ar fi tinut acum Nicolae Ceaus si sustine ca, potrivit scenariului urmator, fostul judecator ar urma sa fie lasat la granita cu Transnistria sau in Crimeea. Totodata, deputatul, care afirma ca a fost informat de un ofiter din Ucraina in acest sens, spune ca …

VOLODYMYR ARIEV, DEPUTAT UCRAINEAN: “Un oficial de rang inalt din administratia prezidentiala a ordonat unitatii speciale de informatii sa-l rapeasca pe Ceaus din Moldova, iar rezultatul persuasiunii a fost un obraz rupt a lui Ceaus.”

Potrivit unei anchete initiate de Rise.md, dupa ce a fost rapit, Ceaus a fost dus in tara vecina cu o masina care apartine ambasadei Ucrainei in Moldova, iar la frontiera Otaci-Moghilev-Podolsk vehiculul nu a fost supus vreunui control. Investigatia mai arata ca in rapirea magistratului ar fi fost implicati zece ucraineni care fac parte din fortele speciale. 

Nicolae Ceaus a fost rapit pe data de 3 aprilie din curtea unui bloc din capitala. De atunci autoritatile de la noi nu au nicio versiune clara despre ce s-a intamplat cu el si unde s-ar afla.

Ceaus s-a ascuns in Moldova din anul 2016, pentru ca in Ucraina este suspectat de coruptie, dupa ce a fost prins cu mita de 150 mii de dolari, bani ascunsi in doua borcane. Acesta a fost retinut in 2017 la Chisinau dupa ce s-a predat politiei, recunoscand ca a trecut ilegal frontiera.