Unicul caz de cvintupleti din Ucraina s-a refugiat la Chisinau. Este vorba despre o familie cu 6 copii, dintre care 5, nascuti in aceeasi zi. Dupa 10 zile traite in mijlocul razboiului, timp in care au avut provizii la limita si au dormit in parcare, mama micutilor a decis ca nu se mai poate continua asa si s-a indreptat spre Moldova. Terifiata si cu lacrimi in ochi femeia are totusi incredere si speranta ca totul va fi bine.

Publicat:09.03.2022, 17:02

„Eu sunt Vlad, eu sunt David. Alisa, Denis, Dasha, Sasha!

In total sunt 6 frati, iar 5 dintre ei au venit pe lume in aceasi zi.

- Cati ani aveti?
- 5. Alisa are 8!

Nasterea Dariei, a Alexandrei, a lui David Vladislav si Denis este unica din istoria Ucrainei, mai ales ca micutii au fost conceputi natural. Nu credeau ca vor fi nevoiti sa paraseasca vreodata Odessa, insa dupa 10 zile traite in mijlocul razboiului, au inteles ca doar asa se pot salva si s-au refugiat la Chisinau.

Oxana COBILETCAIA, MAMA, BLOGGER: Cand s-au nascut copiii, niciodata nu mi-am putut imagina ca voi fi in aceasta situatie. La fel si cand eram insarcinata cu ei, era un soc, si la fel ca Scarlett O`hara mi-am zis o sa ma gandesc maine la asta, astazi am aceeasi senzatie. Scuzati-ma!”

Ea este Oxana Cobeletcaia, mama celor sase copii. Femeia ii creste singura, dupa ce tatal i-a parasit.

Oxana COBILETCAIA, MAMA, BLOGGER:  “Si in aceasta situatie, cum sunt copiii, nu au nevoie de ajutor in timpul razboiului, nu. Nu a luat legatura si nici nu ajuta. “

Pana a ajunge la Chisinau, familia a trait in spaima, care ii bantuie si astazi. Au lipit ferestrele pentru a nu auzi intensitatea bombardamentelor si s-au adapostit in parcarea casei. Proviziile se terminau, iar pericolul era pe zi ce trece mai mare.

Oxana COBELETCAIA, MAMA, BLOGGER:  “Mergi la magazin si terciul preferat al copiilor, nu este. Laptele s-a scumpit de doua ori. Se termina mancare, iar frica crestea. Cand a inceput razboiul a fost greu sa constietizam. Unde mergem cu cei mici, voiam sa traim. Acasa este o zona de parcare, unde ne putem adaposti, sa fugim de bombardamente. Si acum cand auzim un zgomot ne speriem. Cand zburau bombele, a fost ingrozitor. Prietenii de la biserica ne-au ajutat si ne-au primit aici. Nu stiam unde sa mergem cu copiii.” 

Oxana povesteste ca statul ucrainean si orasul Odessa le-a oferit o casa si o masina, atunci cand au aparut copiii pe lume. Acum totul a ramas in urma, pentru ca cei mici sa fie in siguranta alaturi de mama si bunica lor.

Oxana COBILETCAIA, MAMA, BLOGGER:  „Avem recordul Ucrainei. Acum si apartamentul, totul a ramas acolo. Am luat niste haine, plapume.
 Ce facem mai departe, avem pus la dispozitie un apartament la Chisinau. Inca nu stim unde e mai bine sa plecam, unde le va fi comod copiilor. Cel mai mult vrem acasa si sa fie pace.”

Nu stiu ce le va aduce ziua de maine, insa Oxana are credinta si speranta ca totul va fi bine, iar pacea nu se va lasa asteptata prea mult.

Oxana COBILETCAIA, MAMA, BLOGGER:  Ma gandesc ca sunt copii, Slava Domnului, pot avea grija de ei, daca nu erau ei nu stiu cum ar fi. Acum ma gandesc cum sa fie in siguranta, sanantosi, sa fie bine. Incerc sa traiesc aici si acum, si la restul o sa ma gandesc maine.”