Universitatea de medicina vine cu o reactie referitor la studentii internationali care ar fi implicati in trafic de droguri.

Publicat:31.10.2019, 13:18

Dupa ce oamenii legii au facut mai multe perchezitii in aceasta dimineata la mai multi studenti straini care ar fi implicati in trafic de droguri, responsabilii de la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” spun ca s-au autosesizat si ca vor conlucra cu oamenii legii.

Comunicatul emis:

„Din informatiile detinute referitor la deconspirarea unei grupari care a pus la cale o schema de trafic de droguri, in care ar fi implicati si cativa studenti ai Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu”, originari din Israel, Va comunicam urmatoarele.

Universitatea s-a autosesizat pe cazul dat si conlucreaza cu organele de ancheta pentru a contribui la elucidarea tuturor circumstantelor de comitere a infractiunilor de catre cetatenii straini, studenti ai institutiei noastre.

Operatiunea este in plina desfasurare si Universitatea nu poate oferi mai multe detalii decat cele relatate de responsabilii Directiei Antidrog din cadrul Inspectoratului National de Investigatii, pentru a asigura secretul anchetei. 

Mentionam ca Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” condamna orice comportament ce contravine normelor morale si legale. Conform art. 42, pct. 3 din Carta universitara referitor la drepturile si obligatiile medicinistilor: „Studentii care nu respecta prevederile actelor normative in vigoare si/sau ale actelor interne ale Universitatii sunt pasibili de sanctionare, in functie de gravitatea faptei, conform documentelor interne ale Universitatii, inclusiv prin exmatriculare”.

Astfel, daca vinovatia studentilor USMF „Nicolae Testemitanu” va fi demonstrata, acestia risca sa fie exmatriculati si sa raspunda conform legislatiei in vigoare pentru actiunile savarsite.”