Doi oameni au murit, iar 13 au fost raniti dupa ce un microbuz de ruta si un autoturism s-au lovit frontal. In urma impactului, vehiculele au fost facute zob. Deocamdata nu sunt clare circumstantele in care s-a produs accidentul. Unul dintre raniti a fost operat si se afla in stare grava la spital.

Publicat:25.05.2023, 20:15

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV:„In urma impactului, atat microbuzul, cat si autoturismul au fost puternic avariate. Martorii au reusit sa surprinda primele imagini de dupa accident si spun ca sunt socati de cele vazute.”

„Treceam pe acolo si am vazut microbuzul facut zob si nu puteau scoate soferul. O masina era intrata in microbuz. Groaznic!”

„Am auzit ambulanta, apoi a trecut si politia. E rau. Se grabesc, dar nu stiu unde atata graba, 5 minute nu hotarasc nimic.”

„Se intampla des aici accidente, fiindca ei merg cu viteza mare. De la Pelivan si pana inainte nu sunt camere si ei accelereaza. La trecere de pietoni, daca nu esti atenti, se poate intampla ceva rau.”

Un alt sofer, de pe aceeasi ruta, Chisinau - Ocnita, sustine ca de cele mai multe ori conducatorii auto circula pe acest drum cu viteza excesiva.

Ghenadie, SOFER:„Trebuie de respectat viteza, totdeauna, si nu doar aici. Iar aici depasirea este interzisa.”

In urma accidentului, doua persoane au murit pe loc. Este vorba de soferul Opelului, in varsta de 27 de ani, si pasagerul sau.

Diana FETCO, OFITER DE PRESA IGP:„Preliminar, colegii nostri au stabilit ca Opelul, la volanul caruia se afla un barbat de 27 de ani, avand ca pasagera o femeie in varsta de 54 de ani, a intrat pe banda din sens opus si a lovit frontal microbuzul care se deplasa regulamentar. “

12 pasageri din microbuz au fost transportati la spitalul raional din Orhei. Soferul vehiculului, in varsta de 58 de ani, se afla in stare extrem de grava, fiind supus unei interventii chirurgicale de urgenta.

Pavel CRISTALOV, VICE-DIRECTOR SPITALUL RAIONAL ORHEI:„Au fost transportati 13 pacienti. Absolut toti au fost examinati, 5 dintre care sunt de gravitate medie, iar unul este supus in momentul de fata unei interventii chirurgicale, in stare extrem de grava. Restul pacientilor sunt cu traumatisme asociate, plagi multiple a capului si au fost supusi interventiilor si sunt in sectia de traumatologie.”

Deocamdata nu se cunosc circumstantele in care s-a produs accidentul. Politia investigheaza cazul.