Vanzatorii de haine si incaltaminte din Straseni sunt nemultumiti ca graficul lor de munca a fost modificat si pot lucra doar trei zile pe saptamana. Decizia a fost luata recent de autoritatile raionale, iar astazi comerciantii au mers sa le ceara socoteala. Nimeni din responsabili nu a iesit in fata lor, iar cand am incercat sa vorbim cu presedintele raionului, acesta a fugit de echipa de filmare.

Publicat:22.03.2021, 16:09

Tatiana are 4 copii si ii intretine din salariul pe care il primeste lucrand ca vanzatoare. Ea sustine ca saptamana trecuta a fost la piata doar 3 zile, potrivit noilor restrictii care vizeaza doar comerciantii de haine si incaltaminte. 

Tatiana FLORINTA, VANZATOARE: “Noi trebuie sa trimitem copiii la scoala, noi trebuie sa ii imbracam, macar sa ii hranim, cu ce? Doi sunt acasa, unul e la scoala, altul e la gradinita. Eu trebuie sa platesc gradinita, si cum sa platesc daca achit arenda si fondul social?” 

Vanzatorii se arata nemultumiti ca in decizia comisiei raionale de sanatate publica nu a fost modificat graficul si pentru centrele comerciale.

“Noi nu suntem de acord, daca vor sa faca dreptate, lasa sa faca dreptate, nu pentru zece oameni este legea.”

Tatiana sustine ca ceilalti vanzatori din piata activeaza in continuare in regim normal. 

Tatiana PRICOP, VANZATOARE: “Noi suntem mijlocul anume, partial nu afecteaza, dar pe noi ne afecteaza.” 

Oamenii au mers sa ceara socoteala membrilor Consiliului Raional, insa nimeni nu a iesit sa discute cu ei. Am incercat sa vorbim noi cu responsabilii, insa acestia se aflau intr-o sedinta. Ulterior, presedintele raionului a fugit de echipa de filmare.

Am insistat sa vorbim cu el, dar Pavel Tamaciuc a refuzat sa ne explice de ce noua interdictie vizeaza doar comerciantii de haine si incaltaminte.

Pavel TAMACIUC, PRESEDINTELE RAIONULUI STRASENI: “Raspunsul o sa il vedeti in decizia Comisiei Situatii Exceptionale din raion.

-Astazi ati fost la sedinta, s-a luat o decizie?

-Inca o data va repet, da. Cu raspunsul o sa faceti cunostinta din decizie.”

Decizia Comisiei, insa, nu a fost publicata pana la aceasta ora.