Dupa ce zilele trecute s-au intalnit cu Ilan Sor in Israel, astazi deputatii Vasile Bolea si Alexandr Suhodolski anunta ca adera la Partidul Renastere. Formatiunea este condusa de un fost consilier al lui Igor Dodon, iar in toamna participa la protestele organizate de Sor. 

Publicat:22.05.2023, 14:43

Vasile BOLEA, FOST DEPUTAT PSRM: "Ati vazut evenimentele care s-au produs saptamana trecuta, acele reactii care au venit din partea colegilor din PSRM, ca urmare a vizitei pe care am intreprins-o impreuna cu Suhadolskii in Israel. la revenire in aeroport am vorbit despre scopul viziei, de asemenea, am fost suprins de faptul ca atat de usor, atat de repede, fara a solicita explicatii, cnducerea PSRM a hotarat sa ne excluda pe mine si pe colegul meu din partid, din fractiune."

Astfel, Vasile Bolea, anunta ca adera la partidul Renastere, condus de Serghei Misin, fostul consilier al lui Igor Dodon pentru relatii interetnice. Bolea s-a plans ca de cand a revenit din Israel niciun coleg din PSRM nu l-a sunat.

Vasile BOLEA, FOST DEPUTAT PSRM: "Inteleg ca ei nu mai au nevoie de mine, de Vasile Bolea. Ne-am pomenit intr-o situatie cand trebuia eu personal sa iau o decizie. Am avut discutii in cadrul familiei si am decis deja, daca fosta echipa nu mai are nevoie de Vasile Bolea, sa ader la aceasta noua echipa a renasterii si sa incercam sa renastem aceasta idee de stanga. Sa nu deviem de la acele principii de care ne-am ghidat si sa incercam sa facem politica si sa ajungem la scopurile propuse altfel."

Alaturi de Bolea, si deputatul Alexandr Suhodolskii paraseste partidul socialistilor si adera la Partidul Renastere. Acum cateva zile, deputatii Irina Lozovan si Alexandr Nesterovschi au anuntat ca devin membri ai acestei formatiuni, care, anterior, s-a alaturat de nenumarate ori la protestele organizate de partidul Sor in centrul capitalei.

Saptamana trecuta, Bolea si Suhodolskii au fost surprinsi pe Aeroportul International Chisinau, iar unele surse au scris ca acestia pleaca in Israel. 

La intoarcere, Bolea a confirmat ca s-a intalnit cu fugarul Ilan Sor, condamnat la 15 ani de inchisoare. Intr-un comunicat de presa, PSRM le-a cerut celor doi sa-si depuna mandatul si a anuntat ca i-ar putea exclude din partid. Bolea a declarat ca nu-si va depune mandatul si sustine ca nu se va alatura Partidului Sor.