Veaceslav Platon ca ar incerca sa preia Aeroportul International Chisinau. Despre asta anunta compania Avia Invest, cea care gestioneaza Aeroportul International Chisinau.

Publicat:21.11.2020, 15:28

"Compania „Avia Invest” se declara consternata de recentele acuzatii ale controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, cunoscut si cu o porecla foarte sugestiva in intreg spatiul CSI.

Compania Avia Invest declara drept falsuri absolute toate afirmatiile lui Platon in cadrul unui interviu pentru un portal informational, legate de relatiile „Avia Invest” cu o companie de asigurari, precum si cu politicienii din Republica Moldova.

Constatam cu ingrijorare ca dupa ce autoritatile statului au esuat in tentativele de preluare fortata si ilegala a companiei „Avia Invest”, atacurile sunt continuate de Veaceslav Platon, cunoscut nu doar in Republica Moldova pentru metodele sale care nu au nimic in comun cu regulile mediului de afaceri.

Catalogam aceste declaratii si atacuri din partea lui Veaceslav Platon drept o incercare a acestuia de a obtine, pe cai ilegale, resurse financiare care nu-i apartin de drept. Cel mai probabil, Veaceslav Platon incearca sa agoniseasca veniturile ratate in cei cativa ani de puscarie, insa compania „Avia Invest” nu va ceda in fata presiunilor si este pregatita sa faca fata tuturor atacurilor, apeland inclusiv la instantele si curtile de arbitraj internationale", se mentioneaza intr-un comunicat.

Acum doua luni, Consiliul Concurentei a decis ca “Avia Invest”, compania care gestioneaza Aeroportul din Chisinau, va trebui sa achite in bugetul de stat peste 31 milioane de lei. Decizia de a amenda compania a fost luata, dupa ce firma a facut abuz de pozitie dominanta pe piata, spun cei de la Consiliul Concurentei. Avia Invest califica decizia ca fiind absurda si ilegala.

Avia Invest a luat in concesiune aeroportul Chisinau pentru un termen de 49 de ani, iar statul a dat in judecata compania pentru a intoarce aeroportul in posesia statului. Recent si Avia invest a dat Moldova in judecata la Curtea de Arbitraj de la Stockholm, acuzand ca este supusa presiunilor si cerand despagubiri de 855 de milioane de euro.