Viata i-a pregatit o grea incercare si un diagnostic pe care a reusit sa-l infrunte. Talentul sau, insa, este nemarginit si i-a deschis usile spre cele mai mari scene. Este povestea emotionanta de viata a lui Sergiu Bors, tanarul care ne va reprezenta tara la Eurovision, alaturi de Pasha Parfeni.

Publicat:30.04.2023, 22:30

Faceti cuostinta, el este Sergiu Bors sau zeul Faun ce canta la caval in piesa “Soarele si Luna” a lui Pasha Parfeni, care va reprezenta Moldova la Eurovison.

Sergiu BORS, INSTRUMENTIST: “Cu Pasa ne cunoastem de mai mult timp si chiar planificam o colaborare. Insa uite ca Eurovisionul a fost lansarea.”

Pasha PARFENI, INTERPRET: “Am cantam impreuna la cateva petreceri, el la nai, iar eu la chitara. Am inteles ca el este o persoana foarte responsabila si poate face multe lucruri.”

Sergiu este un instrumentist talentat, stie sa cante la caval, fluier, nai si ocarina - instrumente traditionale pe care vrea sa le prezinte si pe scenele mari.

Sergiu BORS, INSTRUMENTIST: “Noi, cei cu intrumentele traditionale, trebuie sa aducem pe scena europeana folclorul, intrumentele traditionale, ceea ce e al nostru.”

Povestea lui incepe in satul Selemet, raionul Cimislia, unde s-a nascut. Provine dintr-o familie cu 4 copii, el fiind mezinul. Desi soarta i-a rezervat un diagnostic greu de acceptat - nanismul,  cei dragi i-au fost alaturi si l-au sustinut neconditionat.

Sergiu BORS, INSTRUMENTIST: “De mic, parintii m-au dat la o scoala normala, unde invatam cu ceilalti elevi, stateam impreuna intr-o banca. Si de acolo am inteles ca trebuie sa fiu ca ceilati si sa accept soarta ce mi s-a dat.”

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV: “Desi tanarul are inaltimea de doar 121 de centimetri, talentul sau este nemarginit, iar visele sale sunt marete.”

Astfel, la 29 de ani, tanarul este sportiv paralimpic, calatoreste in toata lumea, munceste la un post de radio,  este actor la Teatrul National "Mihai Eminescu" si intrumentist in cadrul unui taraf. Le reuseste pe toate, spune Sergiu, iar secretul este dedicatia si pofta de viata.

Sergiu BORS, INSTRUMENTIST: “Anume aici eu mi-am gasit cel mai mare refugiu. In primul rand unul psihologic, dar si emotional.”

Tanarul a reusit sa devina un invingator, iar munca si dedicatia l-au ghidat spre cele mai mari scene. Acum Sergiu Bors calatoreste prin Europa, alaturi de Pasha Parfeni, in cadrul turneului de promovare a piesei Soarele si Luna, care ne va reprezenta tara la Eurovision. Concursul va avea loc pe 9 mai la Liverpool, Marea Britanie. Tanarul vrea sa incurajeze toate persoanele diagnosticate cu nanism si are un mesaj.

Sergiu BORS, INTRUMENTIST: “In primul rand trebuie sa iesim in lume. Sa obtinem tot ce ne dorim, sa muncim si astfel vo veni si roadele.”