Viceprimarul Victor Chironda a fost demis astazi din functie. Decizia a fost luata cu votul a 28 de consilieri, la propunerea lui Ion Ceban. Deocamdata nu a fost stabilit cine ii va lua locul, dar Chironda spune ca va ataca decizia in judecata.

Publicat:02.07.2021, 16:44

Ion Ceban a venit cu propunerea ca pe ordinea de zi a CMC sa fie inclus subiectul privind demisia lui Chironda. Dezbaterile intre consilieri s-au lasat cu scandal. 28 de consilieri ai PRSM, SOR, PD, PL si PCRM au ridicat mana pentru demisia viceprimarului responsabil de domeniul arhitectura. In semn de protest, consilierii de la Platforma DA si cei de pe listele PAS au iesit din sala si nu au votat.

Victor Chironda sustine ca decizia este una politica si ca o va ataca in instanta. Totodata, azi a fost publicat rezultatul anchetei de serviciu deschise pe numele lui Victor Chironda. Membrii comisiei, care sunt angajati ai primariei, au stabilit ca acesta a lipsit 5 zile nemotivat de la munca.

Scandalul a pornit dupa ce Victor Chironda a declarat ca actul care permite demolarea hotelului National a fost emis si semnat ilegal de mai multi angajati ai Directiei Arhitectura, cu acordul lui Ion Ceban, lucru negat de cei vizati. Primarul a dispus sa fie creata o ancheta interna, care este in desfasurare. Victor Chironda a fost numit in functia de viceprimar la initiativa lui Ion Ceban, dupa ce i-a fost contracandidat la alegerile locale din 2019.