O vila, o piscina cat un apartament si o ghereta alba cu un portar in ea. E cadru banal de Pipera, zona rezidentiala in nordul Bucurestiului, numai ca aici, pe strada Erou Iancu Nicolae si-a inregistrat adresa de domiciliu Vladimir Plahotniuc, cel mai influent oligarh din Republica Moldova. La zece ani dupa ce si-a luat cetatenia romana, noteaza Rise Moldova.

Publicat:28.10.2016, 06:51

Casa bucureşteana a „Papuşarului” este legata de personaje importante din România şi din Republica Moldova între care se numara Gigi Becali, dar şi actualul şef al Parlamentului de la Chişinau, Andrian Candu,  scrie Rise Moldova


plahotnic_open_web_02_800px

Casa lui Plahotniuc din România este în sine o poveste. Fundaţia vilei se afla pe terenul achiziţionat de Gigi Becali de la armata, afacere pentru care latifundiarul român a facut puşcarie, iar prin casa, la nivel de acte de proprietate, s-au perindat actualul şef al Parlamentului de la Chişinau, dar şi un personaj care a avut legaturi strânse cu foşti agenţi KGB.

Din 2008, anul prabuşirii pieţei imobiliare, pâna în 2011, vila şi terenul au fost tranzacţionate de patru ori la preţul constant de 1,3 milioane de euro.

CUMETRIILE POLITICE

 
Omul care pazeşte casa nu ştie cine sunt proprietarii, dar spune ca o viziteaza nişte moldoveni de patru-cinci ori pe an, în vacanţa. În acte, terenul de 1000 de metri patraţi, vila şi piscina din dotare sunt acum în proprietatea unei firme cipriote. Offshore-ul Sigmateli LTD le-a cumparat cu 1,3 milioane de euro pe 18 februarie 2011.

CITESTE CONTINUAREA PE RISE MOLDOVA