Viorel Morari a fost suspendat din functia de sef al Procuraturii Anticoruptie pentru o luna. Procuratura Generala a anuntat ca in aceasta perioada vor fi facute anumite controale. Se intampla la patru zile dupa ce institutia a reluat urmarirea penala in cazul finantarii externe a PSRM. Tot astazi a fost suspendat din functie seful PCCOCS.

Publicat:09.12.2019, 17:51


Viorel Morari ne-a spus ca de dimineata la Procuratura Anticoruptie au venit in jur de 20 de persoane, delegate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, pentru a evalua activitatea institutiei. Morari a ironizat pe marginea acestui subiect. 

Viorel MORARI, SEFUL PROCURATURII ANTICORUPTIE: “E solicitanta munca la Anticoruptie, iata de ce e bine meritat sa fiu dat afara din jumatate in jumatate de an.” 

Totodata acesta a mentionat ca a atacat in instanta decizia procurorului General, de al suspenda din functie si de a verifica activitatea institutiei. L-am intrebat pe Morari daca suspendarea sa ar avea vreo tangenta cu reluarea urmaririi penale pe cazul finantarii externe a PSRM.  

Viorel MORARI, SEFUL PROCURATURII ANTICORUPTIE: “Eu am contestat, consider ordinul ilegal , contravine legii. Mai mult ca atat, actiunea superbului Procuror General eu am prevaut-o adresandu-ma catre presedintele parlamentului sa mareasca numarul de procurori.”

De maine, Morari va activa in calitate de procuror la Procuratura Generala, timp de o luna, spun responsabilii institutiei. Tot azi, si seful PCCOCS, Dorin Compan, a fost suspendat din functie, nu este clar deocamdata pentru ce perioada. El a revenit in functia de procuror la Procuratura Anticoruptie. Se intampla in contextul in care doua grupuri de procurori vor face un control al activitatii procuraturilor specializate. Deocamdata nu se stie cine va asigura interimatele la cele doua institutii. O decizie in acest sens va fi luata astazi de Alexandr Stoianglo. Este a doua oara cand Viorel Morari pleaca din fruntea Procuraturii Anticoruptie. Prima data acesta si-a dat demisia in luna mai, cand numele sau a aparut intr-o scrisoare anonima, in care se spunea ca ar fi fost implicat intr-o schema de santaj. Morari se declara nevinovat. Iar in luna septembrie acesta a fost restabilit in functie de fostul procuror general interimar, Dumitru Robu.