Vlad Plahotniuc va fi anuntat in cautare internationala, iar cand va fi localizat va fi extradat autoritatilor din RM. Anuntul a fost facut de procurorul general Dumitru Robu.

Publicat:17.10.2019, 12:35

„-Din cate cunoasteti, in privita dumnealui a fost emis madat de arest. A fost anuntat in cautare. Urmeaza deja institutiile responsabile de cautarea persoanei sa localizeze si sa intreprinda toate actiunile prevazute de lege. Cand o sa fie localizat deja noi o sa intreprindem urmatoarele actiuni. Daca este anuntat in cautare si este localizat se solicita extradarea. Doar dupa informarea procuraturii despre faptul ca persoana este localizata.

– Il veti anunta si in cautare internationala, Interpol ma refer?

-Toate actiunile prevazute de lege o sa fie intreprinse de Procuratura, inclusiv, si anuntarea in cautare internationala.”, a precizat Dumitru Robu.

Acum cateva zile, procurorii au cerut mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, care este cercetat intr-un dosar pentru spalare de bani.

Vlad Plahotniuc a plecat din tara la inceputul lunii iunie, cand democratii au cedat puterea. Acuma cateva zile, el a fost citat de Procuratura Anticoruptie, insa avocatii au spus ca acesta s-ar putea prezenta in fata oamenilor legii peste trei saptamani.