Fostul deputat PD, Vladimir Andronachi, cercetat in dosarul frauda bancara, ramane in arest la domiciliu. Magistratii de la Judecatoria Buiucani i-au prelungit arestul cu inca 30 de zile. Totodata, a acestia au respins demersul procurorului de inlocuire a masurii preventive din arest la domiciliu cu arest preventiv. Asta dupa ce, saptamana trecuta, sefa Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, a declarat ca Andronachi ar fi incercat sa blocheze semnalul bratarii electronice pe care o poarta fiind in arest la domiciliu si a cerut plasarea acestuia, din nou, in arest in izolator.

Ultimul update: 19.05.2023, 14:46 Publicat:19.05.2023, 14:46

Andronachi ii este interzis sa iesa din locuinta sa, sa vorbeasca la telefon, dar si sa primeasca in casa alte persoane decat membrii familiei. 

Fostul deputat, Vladimir Andronachi, un apropiat a lui Vlad Plahotniuc, a fost retinut in noiembrie anul trecut la intrare in Republica Moldova, dupa ce a fost expulzat din Ucraina, fiind declarat persoana indezirabila in tara vecina. El este cercetat in dosarul Metalferos, in care este banuit de spalare de bani, in dosarul privind tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului din Odesa, dar si in dosarul Frauda Bancara, care a ajuns in instanta. Andronachi pledeaza nevinovat.

Pe 19 aprilie, fostul deputat Vladimir Andronachi a fost eliberat din penitenciarul numarul 13, unde a stat in arest preventiv jumatate de an si a fost plasat in arest la domiciliu. Totodata, instanta de judecata a stabilit mai multe restrictii, inclusiv aplicarea monitorizarii electronice. Intr-un comunicat, procurorii anticoruptie sustin ca nu sunt de acord cu decizia instantei.

Saptamana trecuta, sefa Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin, a criticat decizia magistratilor de a-l plasa pe Andronachi din arest in izolator, in arest la domiciliu. Aceasta a spus ca fostul deputat democrat a manipulat bratara de la picior, cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare. Dragalin a mentionat ca Andronachi ar fi facut asta intentionat ca sa-i provoace pe politisti si a cerut ca acesta sa fie plasat, din nou, in arest in izolator. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.