Timp de mai bine de doi ani, Curtea de Apel Chisinau a programat doar 10 sedinte pentru examinarea dosarului pe numele lui Constantin Zubac, condamnat de Judecatoria Hancesti la 18 ani de inchisoare pentru un omor care nu a avut loc. Din cele 10 sedinte, doar una a fost lucrativa, restul fiind amanate.

Publicat:20.07.2021, 15:51

Prima sedinta in dosarul Zubac a fost programata de catre Curtea de Apel pentru data de 22 mai 2019, insa sedinta n-a avut loc, fiind amanata cu o luna. Nu s-a lucrat nici la cea de a doua sedinta, fiind amanata la solicitarea unei parti pe dosar.

La cea de a treia sedinta care a fost programata peste trei luni a fost ridicata excepia de neconstitutionalitate. Aceasta a fost singura sedinta care a avut loc. Restul sedintelor programate au fost amanate sau intrerupte. Instanta a acceptat ca sa fie audiati martorii apararii, insa pe parcurs au fost schimbati aparatorii lui Zubac, care au solicitat amanarea sedintelor. Ultima sedinta urma sa aiba loc pe data de 9 iulie, insa a fost amanata din cauza ca nu s-au prezentat avocatii inculpatului.

„Nu intelegem ce se intampla, de ce nu este examinat dosarul. S-a cheltuit mult, mama lui a plecat sa munceasca in Italia pentru a face fata situatiei. Suntem disperati, nu mai avem nici lacrimi”, ne-a declarat Tatiana, concubina lui Constantin Zubac.

Solicitata de reporterurii portalului Anticoruptie.md, Larisa David, avocata lui Zubac, a declarat ca nu prea cunoste bine dosarul si nu poate sa se expuna. „Am foarte multe dosare, nu le tin minte pe toate. In dosarul Zubac nu am fost de la inceput, am fost angajata pe parcurs. Nu pot sa spun de ce se tergiverseaza. Sunt circumstante care nu depind de noi si nici de instanta. A fost ca nu am putut sa vin la sedinta pentru ca eram plecata peste hotare”, a precizat aparatoarea.

Citeste mai departe pe anticoruptie.md

Sursa: