Zeci de agricultori din intreaga tara s-au adunat astazi la Braila pentru a marca campania de seceris. Fermierii, care au inregistrat recolte mai bune fata de anii precedenti au fost premiati. Totodata, invitatii au avut parte de o prezentare a mai multor utilaje agricole de ultima generatie. De la eveniment nu au lipsit gratarul si placintele.

Publicat:12.08.2023, 19:59

Zeci de agricultori din Moldova care au inregistrat o roada mai bogata fata de anii precedenti au fost premiati.

Sotii Moroz din satul Riscova, Criuleni sunt agricultori de mai bine de 10 ani. Pe o suprafata de circa 50 de hectare acestia cresc grau, porumb si floarea soarelui.

„Rezultatele in acest an au fost foarte bune, suntem foarte multumiti. /02:07 Preturile ca pe fiecare in ziua de azi nu ne aranjeaza, am vrea sa fim mai dezvoltati, mai tari, dar nu putem, nu sunt preturi normale, nu avem pe ce procura tehnica.”

Evenimentul a avut loc pe un teren agricol din satul Braila, comuna Bacioi, unde au fost expuse mai multe unitati de tehnica agricola.

 „Am venit cu cea mai mare tehnica din Republica Moldova. Cererea este continua din simplul motiv ca investitia corecta in tehnica ne asigura un profit bun in businessul agricol.”

La celebrarea campaniei de seceris au fost prezenti si oficiali printre care presedintele Parlamentului, ministrul Agricultorii si cel al Finantelor.

Vladimir BOLEA, MINISTRUL AGRICULTURII:  „Noi astazi le aducem un omagiu oamenilor care lucreaza pamantul si sarbatorim cu ei impreuna rezultatele lor.”

De la eveniment nu au lipsit nici bucatele. Cei prezenti au gustat din placinte si au avut parte de un gratar.

„In jur de 4 ore trebuie sa se gateasca, a fost marinat o zi, o zi si jumatate.”

180 de agricultori au fost premiati.