Munca la un laptop presupune multa concentrare, viteza, procese optimizate si o performanta fara compromis pentru si mai multa eficienta, cu respectarea tuturor deadline-urilor.

Publicat:27.06.2023, 14:01

Fie ca vorbim de afaceri sau de rutina obisnuita la birou, de navigare si divertisment sau de creare profesionista de continut, pentru oricare din scenarii, utilizatorul cauta un ecran performant si prietenos ochilor, un cadru compact cu greutate redusa, varietate mare de porturi pentru periferice, autonomie suficienta si un pret accesibil.

Ei bine, ASUS stie intotdeauna cum sa le combine pe toate astfel, incat sa-i aduca in fata utilizatorului exact laptopul de care acesta are nevoie, pentru rezultate mai bune cu randament sporit, in orice domeniu de activitate.

Fii atent la cele ce urmeaza. Iti prezentam laptopul elegant si ultra performant – ASUS Zenbook Pro 16X cu ecran OLED.

Pozitionare

Acest model vine din segmentul business Premium al marcii ASUS, destinat creatorilor profesionisti de continut, dotat cu functionalitati extrem de bogate si cu un nivel de performanta foarte ridicat. Are la baza expertiza de ultima generatie a notebook-urilor flagship de gaming ASUS ROG: display multiplexor, sistem aerodinamic activ AAS Ultra, sistem de racire cu interfata din metal lichid. Dotarile sale apropie usor dispozitivul de gama laptopurilor destinate creatiei - ASUS ProArt Studiobook, fiind o alternativa mai compacta si mobila de lucru.

In aceasta familie de notebook-uri destinate creatiei mai pot fi incluse laptopurile-transformer Zenbook Flip, laptopurile ultrasubtiri ZenBook S si ultrabook-urile clasice Zenbook.

Design conceput pentru creatori

Cartea de vizita pentru orice laptop o reprezinta designul. Fiecare segment isi diferentiaza dispozitivele prin aspectul si constructia pe care o propune userilor, in oricare din domeniul ales pentru utilizare.

Pentru ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) avem un finisaj sofisticat mat Tech Black, cu detalii lucioase si constructia integrala din metal. Carcasa este construita prin proces de frezare CNC dintr-un aliaj de aluminiu extrem de rezistent, din Seria 6000, folosit in industria aero-spatiala, iar invelisul oleofob anti-amprenta aplicat pe suprafetele exterioare pastreaza design-ul acestui laptop curat si elegant.

Pentru a tine pasul cu ideile tale creative, laptopul iti propune un sistem de iluminare inteligenta. Pe langa monograma iluminata de pe capac, mai beneficiezi de o tastatura iluminata White-RGB per tasta, precum si de sectiuni de lumina pe fiecare parte laterala a tastaturii. Acest sistem permite o varietate mare de efecte interactive. Cand pornesti sau opresti laptopul, sau cand schimbi modurile de performanta, laptopul poate afisa un efect luminos exclusiv.

Totodata, sistemul aerodinamic activ AAS Ultra permite ridicarea tastaturii la un unghi optim de 7°, oferind o deschidere mare pentru ventilare. In acest mod, cantitatea de aer este cu 30% mai mare, iar temperatura este redusa cu 7 grade. Mai mult, tastatura capata cea mai comoda inclinatie pentru tastare, iar difuzoarele incorporate pe margini directioneaza sunetul catre ascultator.

Display ASUS Lumina OLED

Probabil stii deja, ecranele OLED produc cele mai detaliate si realiste imagini, inclusiv datorita gamei de culori cinematografice, constituind 100% din spatiul DCI-P3. Un astfel de ecran este perfect pentru editari profesioniste de materiale foto / video si pentru vizionarea continutului multimedia, deoarece toata gama de culori este mai voluminoasa decat pe ecranele obisnuite.

Tot aici mentionam ca ecranele OLED emit cu pana la 70% mai putina lumina daunatoare pentru ochi decat modelele LCD, fiind certificate - TUV Rheinland Low Blue light si SGS si sunt mai sigure pentru protectia vederii la copii. Ecranele OLED ale laptopurilor ASUS sunt certificate Pantone, pentru o acuratete cromatica ridicata.

ASUS Lumina OLED – ecrane OLED de nivel high-end, care garanteaza acuratete imbunatatita a gamei de culori, ofera functii inteligente de ajustare a imaginii si fiabilitate imbunatatita.

In cazul lui ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) vorbim de un fantastic ecran tactil ASUS Lumina OLED de 16 inch, cu design NanoEdge si suport stylus. Avem rezolutie 4K HDR, aspect ratio 16:10, certificare Dolby Vision si Validat PANTONE. Este de asemenea certificat VESA DisplayHDR™ True Black 500 pentru ca ofera nuante profunde de negru si ofera detalii ultra-realistice chiar si in cele mai intunecate scene. Acoperirea standardului cinematografic DCI-P3 te asigura de culori ultra-vii, iar rata de refresh de 60 Hz si timpul de raspuns de 0.2 ms fac cele mai rapide scene sa arate super-lin.

In interior – doar componente puternice

ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) ofera proprietarului sau o baza stabila de putere pentru o perioada lunga de timp, il ajuta in procesele de munca si nu-l dezamageste in momentele dificile si de cumpana. Laptopul este echipat cu componente de ultima generatie pentru a te ajuta sa profiti la maxim de potentialul lui.

Pentru a realiza orice sarcina creativa de orice complexitate, device-ul iti propune procesor de generatia a 12-a Intel Core i9-13900H si placa video pentru laptopuri NVIDIA GeForce RTX 4070. Avem 6 nuclee productive si 8 nuclee eficiente din punct de vedere energetic, ce permit distribuirea in mod dinamic si echilibrat a sarcinilor, sa cresti performanta si, in acelasi timp, sa optimizezi consumul de energie a bateriei. Pachetul termic al procesorului este acum de 140 W - critic pentru cele mai solicitante aplicatii. Placa grafica NVIDIA RTX este eficienta pentru aplicatii solicitante, iar driverul NVIDIA Studio ofera o functionare stabila si o compatibilitate software extinsa.

Pentru nevoile utilizatorului, sunt disponibile pana la 2 TB de memorie interna cu o interfata PCIe 4.0, care este suficienta pentru a stoca diferite programe necesare pentru munca si functionare. Memoria RAM DDR5 din interiorul lui Zenbook Pro 16X OLED poate ajunge pana la 64 GB, in functie de versiunea achizitionata.

Cum se raceste aceasta putere?

Toate caracteristicile mentionate mai sus ofera laptopului putere, dar odata cu aceasta, componentele se incalzesc in urma unor sarcini complexe. Producatorul a prevazut acest aspect si a integrat un sistem de racire avansat si inteligent - ASUS IceCool Pro.

Tehnologia foloseste doua ventilatoare IceBlades, fiecare cu cate 97 de lamele cu profil 3D-curbat. Acestea racesc camera de vapori si conducta de racire de 5 mm de la procesor si de la placa video, iar aerul cald este impins cu eficienta in exteriorul sistemului prin intermediul noului mecanism AAS Ultra.

Autonomie. Porturile necesare pentru conectari

Cand vrei sa fii maxim productiv oriunde, oricand, ai nevoie de o baterie care sa nu cedeze in cel mai nepotrivit moment. Acumulatorul lui ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) ofera pana la 9 ore de autonomie, capacitatea lui fiind de 96W/h. Fii sigur, cu o astfel de putere vei fi la inaltime chiar si in cele mai solicitante zile.

Iar pentru o munca productiva si creativa, acest laptop vine cu un numar mare de conectori pentru sincronizarea castilor, sistemelor audio, printere, microfoane, amplificatoare sau monitoare portabile precum: ASUS ZenScreen OLED MQ16AH de 15,6 inch sau ASUS ZenScreen MB249C de 23,8 inch, Full HD.

1x USB 3.2 Gen 2 Type-A

2x Thunderbolt™ 4 supports display / power delivery

1 x port HDMI 2.1

1x 3.5mm Combo Audio Jack

1x port de intrare c.c.

SD Express 7.0 card reader

Camera FHD cu senzor IR pentru functia Windows Hello

Wi-Fi 6E(802.11ax) (Dual band) 2x2

Bluetooth® 5.3 Wireless Card

Tastatura. Touch Pad. ASUS Dial

Tastatura este dezvoltata dupa modelul tastaturilor calculatoarelor stationare (19,05 mm), cu o cursa a tastelor de 1,4 mm pentru o tastare mai comoda. Touch Pad-ul este echipat cu senzori de presiune si are o suprafata crescuta - 150 x 90 mm.

ASUS Dial este un buton rotativ care iti ofera control instant si intuitiv asupra parametrilor din aplicatiile tale creative. Are doar 3.2 mm grosime — fiind cu 75% mai subtire decat generatia anterioara si este acoperit cu sticla pentru un control mai usor. Cu acest buton, peste 70 de comenzi si actiuni sunt disponibile pentru ajustare, inclusiv cele la nivel de sistem: luminozitatea ecranului, volumul, derulare verticala (scrolling). Pentru munca creativa, suporta aplicatiile Adobe Photoshop, Premiere Pro, Lightroom Classic si After Effects.

Laptopurile din seria ASUS Zenbook sunt testate dupa standardul de fiabilitate militara MIL-STD 810H! Acest standard nu presupune utilizarea device-ului in conditii meteo extreme sau caderi de la inaltimi mari.

Concluziile expertului

ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) este un laptop puternic pentru sarcini business si creatie. Acesta vine in fata utilizatorului avand la baza expertiza de ultima generatie a notebook-urilor flagship de gaming ASUS ROG, are un design cu finisaj sofisticat, ecran OLED si componente de inalta calitate integrate in interior.

Fie ca esti un creator profesionist sau esti abia la inceput de drum, acest device va deveni inevitabil partenerul tau de incredere pentru orice proiect de creatie.

ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) poate fi achizitionat rapid din magazinul online www.ultra.md sau direct din showroom – Str. Columna, 170. Aici vei gasi cel mai mare brand shop si cel mai bogat asortiment de produse ASUS in Moldova.

*Acest  articol este un produs comercial