Mobiasbanca – OTP Group impreuna cu Asociatia Businessului European au organizat programul Step in GDPR, Compilance si AML, pentru studentii si masteranzii din Universitatea de Stat si Academia de Studii Economice a Moldovei, cu scopul de a instrui tinerii specialisti in devenire in domenii de mare actualitate. 

Publicat:10.06.2021, 17:15

Marina RUFA, Director Executiv al Asociatiei Businessului European:“Scopul acestui proiect a constat in consolidarea competentelor practice in domeniul protectia datelor cu caracter personal si prevenirea spalarii banilor. Mobiasbanca este prima banca in Moldova care a sustinut un astfel de program. Aceste domenii sunt o prioritate pentru aceasta banca.”

Igor SAROV, Rector USM:“Astazi, cand toti vorbim despre apropierea de piata muncii, depsre schimbarile, in curriculum care ar reflecta necesitatile secolului 21, nu putem decat sa salutam aceasta initiativa a conducerii Mobiasbanca si a conducerii EBA.”

Iar aportul Mobiasbanca – OTP Group a fost unul foarte important atat pentru studentii care au beneficiat de sesiunile cu expertii bancii, cat si pentru pedagogi.

Laszlo DIOSI, Presedintele Comitetului Executiv – CEO:”Am hotarat sa ne alaturam initiativei EBA ca piata muncii sa aiba mai multi oameni deja pregatiti pentru GDPR si AML. Am dezvoltat niste tineri foarte talentati si speram ca se vor alatura de noi in viitor.” 

Ana PINZARU, Sef Departament Conformitate si Securitate Bancara:“Am prezentat si exemple practice, studii de caz, am interactionat direct cu studentii, nu au avut timp sa se plictiseasca.”

ASEM:“A fost o cooperare intre agent economic, Mobiasbanca, care a adus aportul sau pentru aceste studii, plus asociatia EBA, a stabilit directiile principale de studii.” 

Iar castigatoarele burselor oferite de Mobiasbanca – OTP Group in suma de 5 mii de lei spun ca pe langa un castig motivational, au obtinut si cunostinte care le vor ajuta in activitatea professionala.

Anastasia CATARAMA, castigatoare bursa:”Spalarea banilor si protectia datelor cu caracter personal este o tema actuala, este foarte solicitata si astfel de curs ma va ajuta sa-mi adaug cunostinte in acest domeniu.”

Mobiasbana – OTP Group sustine educatia financiara si contribuie prin expetiza sa la formarea viitorilor specialisti pentru sistemul bancar. 

*Acest articol este un produs comercial.