Cel mai bun producator din Moldova”, „Premiul special al Somelierilor Internationali”, „Premiul special Moldova”, „Grand Gold” sau „Best in Show”, iata titluri care se alatura celor 162 de medalii pe care vinurile Purcari le-au castigat de la inceputul anului la cele mai prestigioase concursuri internationale din lumea vinului. 

Publicat:04.06.2021, 10:42

Competitiile, a caror corectitudine si strictete este recunoscuta atat de catre profesionisti cat si de iubitorii de vinuri, au acordat 47 de medalii de aur, 73 de medalii de argint si 42 de medalii de bronz vinurilor Purcari prezentate intre lunile ianuarie si mai ale anului 2021 la: Mundus Vini Spring Tasting, Concours International de Lyon 2021, Citadelles du Vin 2021, London Wine Competition, Eurasia Wine and Spirits Competition, Berliner Wine Trophy, International Wine Challenge, IWSC International Wine & Spirit Competition si Challenge International du Vin. 

Specialistii au acordat vinurilor Purcari nu doar medalii, ci si calificative deosebite pentru vinurile Purcari inscrise in competitii. Cuvee de Purcari Alb Brut a obtinut”Grand Gold - Best in Show” , iar compania Purcari a fost desemnata ”Cel mai bun producator din Moldova” la Mundus Vini Spring Tasting. La Citadelles du Vin 2021, Negru de Purcari 2015 a obtinut ”Premiul special al Somelierilor Internationali”, in timp ce ”Premiul special Moldova” a fost acordat vinului Negru de Purcari 2016. 

”Suntem mandri ca vinurile unui producator din Moldova, vinurile Purcari, sunt cele ale caror calitate este recunoscuta cu cele mai multe premii la nivel mondial la inceput de an. Aceste premii le confirma consumatorilor alegerea pe care acestia o fac zi de zi, aceea de a se bucura de vinurile exceptionale pe care le producem cu pasiune, atentie si foarte multa munca. ”, a declarat domnul Victor BOSTAN, CEO Purcari. 

Purcari este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de vinuri din Republica Moldova, iar produsele sale aduc faima vinurilor moldovenesti in mai mult de 30 de tari de pe mapamond. Vinurile Purcari sunt printre cele mai bine pozitionate pe platforma Vivino unde au un scor mediu de 4.19 din 5.0 – nota de care se bucura doar 1% din toti producatorii de vin la nivel mondial.