Laptopurile din seria ROG Strix ale brandului ASUS sunt dezvoltate dupa preferintele celor mai exigenti gameri, care nu-si doresc nimic mai putin decat cele mai bune performante, portabilitate, un design conform conceptului si optiuni de personalizare.

Publicat:04.04.2023, 08:53

Modelul ROG Strix SCAR 18 din aceasta lista nu este nicidecum o exceptie. Acesta pune pe masa utilizatorului exact instrumentele necesare pentru cele mai tari si unice experiente de gaming, dar si pentru sarcini complexe de lucru cu programe solicitante.

Fii alaturi de noi in cele ce urmeaza si hai sa vedem impreuna care sunt atuurile pe care le garanteaza acest dispozitiv.

Ecranul ROG Nebula

Daca vorbim de gaming si sarcini complexe, evident primul lucru adaptat pentru aceste aspecte trebuie sa fie ecranul. Si da, aici vorbim de un display mega performant, care livreaza tot spectrul de emotii si trairi la maxim prin prisma caracteristicilor sale si a tehnologiei moderne implementate.

Tehnologia ROG Nebula – un indice al calitatii, unde timpii de raspuns, rezolutia, rapoartele de contrast si luminozitatea sunt redate cu o iutime si un profesionalism de necomparat. Fiecare panou de afisare (display) ROG Nebula trebuie sa indeplineasca un set strict de cerinte care garanteaza imagini rapide, luminoase si vii. Iar daca un laptop ROG poarta insigna Nebula, sa stii ca acesta este unul dintre cele mai bune ecrane pentru jocuri din lume.

Strix SCAR 18 G834 vine cu un display Rog Nebula de 18 inch incredibil, cu o rata de refresh de 240 Hz, acoperire 100% DCI-P3 si o luminozitate uimitoare de 500 de nit pentru un joc uimitor. Panoul QHD cu raportul de aspect 16:10 ofera un negru uimitor de profund pentru continutul lansat pe ecran, indiferent daca vorbim de un film sau un joc cu miscari rapide. De asemenea, SCAR 18 poate fi echipat si cu ecran Full HD de 165 Hz, fiecare optiune oferind culori fantastice, tehnologie Dolby Vision, suport Adaptive-Sync si un raport ecran-corp de 89% pentru o experienta de joc si lucru fantastica.

Iute ca sageata. Un sistem de racire modern

Si daca un laptop destinat jocurilor are nevoie de o performanta si iutime optima pentru progrese, atunci sa stii ca eroul nostru din acest material nu se zgarceste deloc la acest capitol si ofera chiar mai mult decat ar astepta de obicei utilizatorul. Vorbim aici (in configuratie maxima) de un procesor Intel® Core™ i9-13980HX de generatia a 13-a cu placa grafica NVIDIA®GeForce RTX™ 4090, pachet termic de pana la 175 W (cu Dynamic Boost) si o arhitectura hibrida construita de la zero pentru Windows 11. Memoria admisa in termeni maximi constituie pana la 64 GB memorie RAM DDR5 si pana la 4 TB memorie de stocare PCIe Gen4x4.

Pentru ca toate aceste componente sa-si faca bine treaba, iar utilizatorul sa nu aiba parte de disconfort in procesul operatiunilor lansate, cu siguranta este nevoie de un sistem de racire inteligent. In cazul acestui laptop vorbim despre ROG Intelligent Cooling™ - un sistem avansat, care incorporeaza un termomodul modern cu trei ventilatoare si un radiator supradimensionat, pe toata latimea carcasei. Datorita dimensiunii crescute a radiatorului de pe modelele din 2023, suprafata de disipare a caldurii a crescut cu 92,23% in comparatie cu sistemul de racire din modelele lui 2022.

Personalizeaza-ti laptopul cu programa Armoury Crate

Daca doresti sa modifici setarile sau sa monitorizezi care sunt temperaturile componentelor, Armory Crate este centrul tau de comanda. Verifica in timp real care este starea GPU-ul, a procesorului si care este rezerva de memorie ramasa. Totodata, cu ajutorul acestei programe reglezi manual diversi parametri de sistem, inclusiv alimentarea cu energie sau functionarea ventilatoarelor.

Cu tehnologia Aura Sync poti sincroniza culorile si efectele luminii de fundal (RGB) ale laptopului cu perifericele compatibile, iar cu aplicatia Aura Creator creezi propriile scenarii de iluminare dorite.

Avantajele componentelor externe. Autonomie. Porturi

Designul lui ROG Strix SCAR 18 (2023) G834 uimeste din orice unghi. Acesta este un dispozitiv bine inchegat la exterior, nici subtire, nici prea gros – perfect de luat in calatorii, excursii, munca la birou. Propune marimile 399 x 294 x 23,1 ~ 30,8 mm si o greutate de doar 3,1 kg. Utilizatorul se va bucura de o tastatura profesionala full-size, conceputa pentru o mai buna eficienta in munca si confort deplin in joc. Este dezvoltata cu accent pe rezistenta, tastele-i fiind evaluate pentru a rezista la peste 20 de milioane de apasari, iar rularea n-taste garanteaza ca sistemul nu va pierde niciodata comanda ta, chiar daca vei tasta mai multe butoane concomitent.

Pe langa asta, se mai atesta un touchpad inovativ, care este cu 10% mai mare si mai performant pentru laptopurile anului 2023. Acesta vine cu un strat din sticla pentru o senzatie mai placuta si are integrat un NumberPad eficient, pentru multiple optiuni de calcul si socoteli matematice cu o platforma comoda mereu la indemana.

La capitolul autonomie, trebuie sa stii, ASUS Strix SCAR 18 din 2023 este echipat cu o baterie voluminoasa - 90 W/h, ce promite o durata de viata de pana la 7,5 ore cu redare video. Cu adaptorul de alimentare de 330 W inclus in set, acest device se va reincarca de la zero la 50% in doar 30 de minute. Reincarcarea (rapida) acestui laptop mai poate fi efectuata si prin intermediul unui conector USB-C cu o putere de pana la 100 de wati.

Iar pentru conectari si sincronizarea cu laptopul a diferitor periferice de mare viteza, se atesta:

·         doi conectori USB 3.2 Gen1 Type-A;

·         un conector USB 3.2 Gen2 Type-C® cu suport DisplayPort™ 1.4 si functia Power Delivery;

·         un port USB Type-C® cu suport Thunderbolt™ 4;

·         un conector la internet - RJ-45 (LAN, 2,5 Gbps);

·         o mufa HDMI® 2.1;

·         1 conector audio combo de 3,5 mm;

·         mufa pentru alimentare,

·         doua module de conexiune wireless - WiFi 6E (802.11ax) si Bluetooth® v5.2.

Toate aceste porturi iti permit sa conectezi cele mai bune si mai performante accesorii de gaming pentru o imersiune fantastica in joc.

O parere obiectiva din partea expertului

Noi am testat laptopul ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) G834 si o spunem sincer: Am ramas fascinati! E perfect din toate punctele de vedere – asigura eficienta si performanta totala in orice operatiuni, chiar si la setari maxime; propune autonomie solida, ce face dispozitivul cu adevarat mobil; la exterior e adaptat conform exigentilor utilizatorului; iar ecranul - ROG Nebula Display – tine minte acest aspect, nu gasesti la orice laptop aceasta tehnologie.

ASUS ROG Strix Scar 18 (2023) G834 poate fi achizitionat rapid din magazinul online ultra.md sau direct din showroom – Str. Columna 170, unde vei gasi cel mai mare brand shop si cel mai mare sortiment de laptopuri ASUS din Moldova.

*Acest articol este un produs comercial