Bauturile nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa festiva. O tarie la aperitiv si un vin la friptura sunt bauturile pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand pregatesti lista de cumparaturi pentru Paste.

Publicat:17.04.2017, 08:21

Ei bine, nu toata lumea stie ce si cand se pune la masa, de aceea ti-am pregatit cateva idei care sa-ti fie utile.

Tuica la aperitiv

La inceputul unei mese, mai ales al uneia imbelsugate si cu o multime de preparate greoaie, se spune ca merge o tarie ca sa iti deschida apetitul. O tuica de tara, care sa nu depaseasca 30 de grade, e numai buna pentru pofta de mancare. Daca alegi, in schimb, o palinca ardeleneasca, pregateste-te sa simti taria celor 55 de grade. preferi bauturile din import, atunci trebuie sa alegi un single malt sau un jamaican autentic.

Friptura merge cu vin rosu

O friptura de miel, asadar din carne rosie, merge de minune cu un vin rosu sec. Poate fi un Cabernet Sauvignon, care este un vin tare, un Merlot, vinul cu gust de ierburi aromatice, ori un Pinot Noir, pentru cei cu gusturi mai fine.
Daca alegi sa inlocuiesti friptura de miel cu una de curcan, atunci inlocuieste si vinul rosu cu unul alb, de preferinta un Sauvignon Blanc.

Vin parfumat pentru desert

Desertul, fie ca e o bucata de cozonac de casa ori o portie de pasca va merge foarte bine cu un vin aromat. Ar fi bine sa alegi un vin dulceag, asa cum e Busuioaca, Tamaioasa ori Muscatul.

Daca ai o curte, cu terasa si asezi masa in aer liber, atunci pregateste si o sticla de vin rose, un vin parfumat, prietenos. Merlot, Feteasca Neagra sau Pinot Noir sunt soiuri potrivite, ori un rose italienesc, pentru cei mai pretentiosi.

Un digestiv la final

Dupa atatea preparate satioase poti opta si pentru un digestiv. In acest sens, poti miza pe un bitter autentic, ori un lichior aromat in care sa strecori o feliuta de lamaie si gheata sau chiar un coniac bun. Nu uita nici de cafeaua care trebuie sa incheie orice masa savuroasa.