Vinul rosu este deseori laudat si apreciat pentru efectele pozitive pe care le poate avea asupra sanatatii, insa cel alb este foarte rar luat in considerare, desi poate aduce, la randul sau, o serie de beneficii asupra functionarii organismului.

Iata trei dintre cele mai importante calitati ale vinului alb:

1. Vinul alb poate contribui la imbunatatirea metabolismului si ritmului cardiac. In cadrul unui studiu, publicat in 2015, cercetatorii i-au pus pe participantii, care sufereau de diabet zaharat de tip 2, sa bea vin rosu, alb sau apa la cina, pentru doi ani, urmand o dieta stricta mediteraneana. In timp ce bautorii de vin alb si rosu au afisat cele mai notabile imbunatatiri in ceea ce priveste functionarea inimii si metabolismului.

2. La fel ca vinul rosu, cel alb poate contribui la imbunatatirea nivelului de colesterol. Un alt studiu, care a implicat participarea a 146 de oameni, timp de 12 luni, care faceau miscare fizica de doua ori pe saptamana si beau vin – de orice fel – a aratat o ameliorare semnificativa a nivelului de colesteriol din organismul acestora.

3. Vinul alb este bun, de asemenea, pentru buna functionare a plamanilor. Cercetatori de la Universitatea din Buffalo au aratat ca vinul alb, asemenea celui rosu, sporesc sanatatea plamanilor.

Trebuie precizat, in acelasi timp, ca cele mai multe varietati de vin alb au un continut mult mai redus de zahar fata de cel continut de cele din categoria vinului rosu.

Indiferent de optiune, moderatia este cea mai importanta.