Tatiana Heghea a demonstrat ca este o gospodina iscusita atunci cand nu este in scena

Invitata la emisiunea Gusturile se discuta, Tatiana Heghea a pregatit doua retete deosebit de savuroase, care l-au impresionat pe bucatarul Petru Chicu. Iata cum s-a descurcat artista.

Supa crema de dovleac:

INGREDIENTE:

Dovleac

O ceapa 

Un morcov

Un cartof

Seminte de bostan

Parmezan

Smantana

Cum se prepara: 

Dovleacul se curata si se taie cubulete, cartoful si ceapa se curata se taie bucati si se inabusa intr-o tigaie cu condimente, sub capac. Dupa ce legumele s-au inabusit, se zdrobesc intr-un blender. Pune supa intr-un blender si mixeaz-o (daca nu ai un blender prea mare, fa aceasa operatiune treptat, adica imparte compozitia totala in doua-trei parti).

Toarna supa inapoi in cratita, da drumul la foc si incorporeaza si smantanta lichida. Amesteca usor si asezoneaza supa crema de dovleac cu sare, piper si nucsoara (daca iti place aroma acesteia).

Paste cu creveti in sos alb:

*poze simbol


Ingrediente:

  • ceapa
  • Usturoi
  • creveti
  • Paste Tagliatelle
  • piper alb macinat
  • sare
  • smantana dulce

Cum se prepara: 

Luam o tigaie, o punem pe foc, si adaugam ulei de masline, nu foarte mult, dupa care punem in tigaie usturoiul, ceapa si crevetii, si ii calim bine pana ce crevetii isi schimba culoarea. Daca sunt prefierti crevetii, ne uitam la ceapa. Dupa ce s-au calit bine, stingem cu vin. Tagliatelele se fierb in jur de 8 min, nu mai mult pentru ca se fac prea moi, le spalam sub un jet de apa rece si le punem in tigaie. Adagam smantana dulce sau de gatit si la sfarsit dam gust cu sare si piper, dupa care presaram toata legatura de patrunjel maruntita.

Pofta buna!