Din momentul aprobarii hotararilor Comisiei pentru Situatii de Urgenta au fost inregistrate in total 38 de procese verbale. 33 se refera la agentii economici si cinci procese se refera la persoanele care nu au respectat masurile impuse. Amenzile aplicate ajung la suma de circa 800 de mii de lei.

Publicat:18.03.2020, 14:35

Oamenii legii spun ca in continuare vor monitoriza teritoriile administrative, spatiile publice si vor intensifica activitatile de monitorizare a persoanelor care se afla in autoizolare si carantina.

Politia va supraveghea activitatea agentilor economici, va verifica daca acestia respecta masurile si va interveni cu aplicarea amenzilor in cazul in care acesta sunt incalcate.

Nu in ultimul rand, oamenii legii in colaborare cu administratia publica locala vor verifica agentii economici si se vor asigura daca acestia au sistat sau nu activitatea conform cerintelor autoritatilor, iar cei care nu se vor conforma se vor alege cu amenzi.

Totodata, politia va monitoriza si fluxul de pasageri, verificand daca se respecta restrictionarea numarului persoanelor transportate. In localitatile in care a fost declarata stare de carantina sunt instalate posturi de restrictionare a transportului rutier.

Masurile de prevenire si combatere a virusului Covid 19 vor fi intensificate in functie de gradul crizei, cu cat mai mari vor fi riscurile, cu atat mai stricte vor fi masurile impuse de stat.

Proiectul care prevede pedepsirea contraventionala sau chiar penala a persoanelor care nu respecta masurile recomandate de autoritati a fost aprobat de Guvern.

Citeste si