Boris Gilca a anuntat in cadrul sedintei septamanale a Primariei, ca in baza unei licitatii publice au fost cumparate teste rapide pentru institutiile de invatamant din capitala.

Publicat:01.11.2021, 09:17

Boris GILCA, SEF INTERIMAR AL DIRECTIEI GENERALE ASISTENTA SOCIALA SI SANATATE:"Testele care au fost cumparate in baza licitatiei publice, urmeaza sa ajunga in circa 2 saptamani. Imediat vor fi distribuite pentru testare in institutiile de invatamant. Fiecare institutie de invatamant trebuie sa fie responsabila de testatrea profesorilor. Testarea se va face gratuit, iar teste vor fi suficiente. Nu vom pune povara financiara pe buzunarul profesorilor. In continuare vom pune accentul pe convingerea profesorilor sa se vaccineze. Pana la sosirea testelor din licitatie, avem suficiente teste si la moment." 

Ion Ceban anunta ca in continuare, in Chisinau este cea mai complicata situatie epidimiologica, cu cei mai multi pacienti, cele mai complicate cazuri si cea mai mare aglomerare de locuri. La ziua de astazi sunt mobilizate 1708 paturi Covid si 79 paturi de terapie intensiva pentru pacientii din Chisinau si republica. Peste 3700 de pacienti infectati cu Covid se trateaza la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie.

Andrei PAVALOI, SEF INTERIMAR AL DIRECTIEI GENERALE DE EDUCATIE: "In ultima saptamana 86 de elevi au fost testati pozitiv. Numarul total de elevi aflati in izolare este de 2318 elev. La fel 21 de cadre didactiice au testate pozitiv."

Alte 653 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri in Republica Moldova. 1104 persoane au fost vindecate. In total, 315929 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodata, va anuntam despre inregistrarea altor 38 de decese provocate de COVID-19.