Dr. Anthony Fauci, epidemiologul sef de la Casa Alba, a recomandat populatiei sa poarte ochelari de protectie sau viziere pentru fata ca o masura suplimentara impotriva contractarii noului coronavirus.

Publicat:02.08.2020, 10:35

„Daca aveti ochelari de protectie sau o viziera pentru ochi, ar trebui sa le utilizati”, a spus Fauci, principalul expert in boli infectioase din SUA, citat de Mediafax.

Intrebat daca protectia ochilor va deveni o recomandare formala la un moment dat, el a spus ca s-ar putea ca acest lucru sa se intample, daca se doreste o protectie perfecta a suprafetelor mucoasei.

Doctorul Fauci, membru al grupului de lucru pentru pandemie de la Casa Alba si director al Institutului National de Alergii si Boli Infectioase, a explicat motivul pentru aceasta masura.

„Aveti mucoasa in nas, mucoasa in gura, dar aveti si mucoasa in ochi. Teoretic, ar trebui sa protejati toate suprafetele mucoasei. Asadar, daca aveti ochelari sau viziera, ar trebui utilizate”, a spus acesta.

Anthony Fauci a adaugat ca in timp ce ochelarii si vizierele pentru ochi sau fata „nu sunt recomandate in general” in acest moment, „daca doriti cu adevarat sa fiti complet protejati, probabil ca ar trebui sa le utilizati daca puteti.”

Sursa: Digi24.ro