Avem prima persoana tratata de Covid 19 in Moldova. Autoritatile din sanatate spun ca testul a aratat negativ, iar maine aceasta va fi externata. Un alt pacient, insa, este in stare grava, iar bilantul bolnavilor a crescut din nou. Astazi s-au inregistrat inca sase cazuri patru dintre ele fiind cu transmitere locala. 

Publicat:16.03.2020, 21:04

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII: “Este vorba despre pacienta care anterior si-a administrat autotratament la domiciliu, iar stare ei se agravase. Ne bucuram foarte mult ca cele doua teste au fost negative si maine va fi externata.”

Autoritatile au mai anuntat ca din cele 29 de persoane contaminate, 15 s-au imbolnavit peste hotare, iar 14 sunt de transmitere locala.

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII: “Avem focare mama, tata, feciorul sau soacra nora si o persoana supecta.”

Iar unul dintre pacienti este in stare grava, la spitalul Republican. 

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII:Despre pacienta in stare grava” 

In contextul in care sunt persoane care s-au infectat de la rudele venite din strainatate, responsabilii din sanatate au reiterat importanta de autoizolare la domiciliu. 

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII: “Nu sunt o fiica exemplara pentru ca nu mi-am vizitat mama de foarte mult timp. Fac un apel catre toate mamele, stati acasa. Mama, stai acasa.” 

Potrivit ultimelor date oficiale, sunt 20 de cazuri suspecte.