Statele Unite, cea mai afectata tara de pandemia de coronavirus, ar putea ajunge la 100.000 de infectari pe zi. Este un avertisment sumbru, venit de la directorul Institutului de Boli Infectioase, Anthony Fauci. Doctorul se declara extrem de ingrijorat de situatie: Statele Unite au depasit 40.000 de infectari zilnice si au ajuns la aproape 2,7 milioane de imbonaviri si 129.000 de decese. Numarul infectarilor e in crestere in 36 de state americane, iar California, Texas, Florida si Arizona au suspendat deja planurile de relaxare a restrictiilor.

Publicat:01.07.2020, 08:12

„Atunci cand ai un focar intr-o anumita regiune a tarii, si alte regiuni sunt vulnerabile, chiar daca se descurca bine. Nu ne putem concentra doar asupra acelor zone cu probleme, toata tara este pusa in pericol. Acum avem peste 40.000 de cazuri de infectare pe zi, nu m-ar surprinde sa ajungem la 100.000 de cazuri zilnice daca situatia nu se schimba. Prin urmare, sunt foarte ingrijorat. Sunt foarte ingrijorat fiindca situatia s-ar putea inrautati considerabil”, a spus Fauci, potrivit CNN.

Fauci si-a exprimat ingrijorarea fata de aglomeratiile in care oamenii nu poarta masti si fata de recomandarile inadecvate pentru relaxare. „Vom continua sa ne confruntam cu multe probleme”, a avertizat el.

Avertismentul medicului a fost lansat in timpul unei audieri cu privire la eforturile guvernului american de a opri raspandirea pandemiei de coronavirus pe fondul cresterii numarului de cazuri si masurilor de relaxare adoptate de statele americane. SUA au raportat vineri peste 40.000 de cazuri noi cu COVID-19, cel mai mare numar de infectari in 24 de ore.

Intrebat daca pandemia este sub control, Fauci a spus: „Nu sunt multumit de ceea ce se intampla, pentru ca mergem intr-o directie gresita daca privim cresterea numarului de cazuri, asa ca trebuie sa facem ceva in acest sens si trebuie sa o facem rapid. In mod clar, nu avem situatia sub control acum”.

Fauci a spus ca nu poate face o predictie exacta a numarului de cazuri si decese care se vor inregistra in SUA pana la finalul pandemiei, dar a spus: „Va fi foarte dureros, va pot garanta asta”.

Sursa: