Coronavirusul a mai rapit viata unui medic. Un chirurg din Ceadir-Lunga a murit la Institutul de Medicina Urgenta. Barbatul avea 72 de ani si a activat timp de patru decenii la spitalul raional. Responsabilii institutiei ne-au spus ca cel putin cinci angajati sunt infectati, iar doua sectii se inchid.

Publicat:10.05.2020, 17:04

Ivan KALOMAN, VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL DIN CEADIR-LUNGA: ”Timp de 40 de ani a lucrat la spital. A fost chirurg-pediatru. A fost un om minunat si un specialist foarte bun.”

Asta ne spun angajatii spitalului raional din Ceadir-Lunga despre Ivan Sleahtitchi, doctorul care si-a dedicat 40 de ani medicinii. A operat copii si a salvat vieti. Acum mai bine de o saptamana s-a infectat cu coronavirus, iar responsabilii institutiei unde a activat sustin ca el nu s-a imbolnavit la locul de munca.

Ivan KALOMAN, VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL DIN CEADIR-LUNGA: ”A fost pe foaie de boala, poate a intrat in contact cu cineva. La inceput a fost internat la spitalul raional din Comrat, apoi a fost transportat in sectia de reanimare a Institutului de Medicina Urgenta.”

Intr-un comunicat emis de ministerul Sanatatii se precizeaza ca medicul era in stare foarte grava. Presa locala noteaza ca, joi, doctorul a fost trecut la respiratie asistata, iar aseara a murit. La spitalul din Ceadir-Lunga sunt cel putin cinci lucratori medicali care au contractat boala, ne-a spus vicedirectorul institutiei. Sectia de neurologie e in carantina, iar maine va fi inchisa inca una.

Ivan KALOMAN, VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL DIN CEADIR-LUNGA: ”In scurt timp vom inchide sectia de maternitate, pentru ca avem o moasa infectata. Femeile insarcinate vor fi internate in sectia de maternitate a spitalului raional din Comrat, iar cand vor fi externate toate gravidele, vom dezinfecta sectia.”

Acum trei zile, ministrul Sanatatii a anuntat ca spitalul din Ceadir-Lunga a devenit focar de infectie, dupa ce mai multi angajati s-au infectat. In prezent, in institutie nu sunt internati pacienti cu Covid.

Ivan KALOMAN, VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL DIN CEADIR-LUNGA: ”Acum se fac lucrari de reparatie in sectia de boli infectioase. Odata ce se va deschide, vom putea primi pacienti bolnavi de coronavirus.”

In Ceadir-Lunga sunt 35 de persoane testate pozitiv la coronavirus si 3 decese. Pana acum, zece lucratori medicali din tara, medici, asistenti medicali si un felcer, au murit, rapusi de aceasta boala. Iar peste o mie de angajati medicali sunt infectati.