Walt Disney va inceta sa mai plateasca peste 100.000 de angajati in conditiile in care toate parcurile de distractie si hotelurile companiei din Europa, Statele Unite si Asia au fost inchise din cazua crizei coronavirus.

Publicat:20.04.2020, 08:26

Renuntarea la salarii pentru aproape jumatate dintre angajatii companiei ar trebui sa-i aduca acesteia economii de pana la 500 de milioane de dolari pe luna, potrivit Financial Times, citat de BBC.

Disney a inregistrat venituri operationale de 1,4 miliarde de dolari pentru parcurile de distracsie si alte produse si servicii, in ultimele trei luni ale anului 2019.

Compania a anuntat ca va plati asigurarile medicale pentru agajatii sai pe perioda suspendarii salariului.

In ciuda scaderii drastice din cauza inchiderii parcurilor de distractie, Disney a inregistrat cresteri considerabile ale numarului de abonati ai platformei sale de streaminb Disney Plus, cu peste 50.000 de noi abonati in ultima luna.

Luna trecuta, Walt Disney a anuntat ca presedintele sau executiv, Bob Iger, va renunta la intregul sau salariu in timpul pandemiei, iar directorul executiv Bob Chapek avea salariul redus cu 50%. Iger este unul dintre directorii cu cea mai mare remuneratie din sectorul divertismentului, castigand anul trecut 47,5 milioane de dolari ca presedinte si director executiv al companiei.

Sursa: