<p>Dupa ce numarul bolnavilor a trecut de 800, iar trei persoane au murit, Rusia a luat primele masuri de la declararea pandemiei de coronavirus. Restrictiile sunt asemanatoare cu cele impuse de alte tari. La Moscova s-au inchis toate restaurantele, unele magazine si parcuri, pentru o saptamana. Totodata, au fost suspendate zborurile internationale.</p>

Publicat:26.03.2020, 22:35

Rusia a confirmat 182 de cazuri de infectare in doar 24 de ore, numarul bolnavilor ajungand la 840. Printre cei diagnosticati pozitiv ar fi si cunoscutul interpret Lev Lescenko, scrie presa rusa, insa informatia nu a fost confirmata oficial. Dupa ce numarul pacientilor infectati a crescut brusc, Vladimir Putin a anuntat ca de pe 28 martie pana pe 5 aprilie, toate barurile, restaurantele, parcurile, dar si centrele comerciale din Moscova vor ramane inchise. 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE RUSIEI: ”In 2,3 luni vom scapa de coronavirus.”

Totodata, in capitala Rusiei a inceput constructia unui spital pentru a primi pacienti infectati. Intre timp, Marea Britanie anunta o crestere alarmanta a numarului de decese. Mai mult de 460 de oameni nu au supravietuit, iar pana acum s-au confirmat peste 9500 de cazuri. Spitalele din Londra se confrunta cu ceea ce au numit autoritatile “un tsunami continuu de bolnavi”. Politistii au fost mobilizati pentru a-i alunga din parcuri pe cei care nu respecta indemnul de a sta in case.

”Nu aveti voie sa stati pe iarba! Plecati cu totii acasa, va rog! Nu este o sarbatoare!”

Iar peste Ocean, in Statele Unite, aproape 70 de mii de persoane au fost depistate pozitiv. Virusul a ajuns in toate statele federale, iar focarul pandemiei este New York. Numarul total al deceselor in SUA a trecut de o mie. Peste trei miliarde de oameni se confrunta cu restrictii din cauza pandemiei de Coronavirus, scrie Sky News, in urma analizarii datelor la nivel mondial. Multe tari din vestul Europei sunt blocate complet. Dintre acestea, cea mai grava situatie este in Italia, Spania si Germania, acolo unde se inregistreaza si cele mai multe cazuri de imbolnaviri.

Ultimul raport arata ca pana azi dimineata s-au inregistrat peste 460 de mii de persoane infectate cu noul coronavirus, in intreaga lume. Dintre acestea, 21.200 au murit, iar peste 100 de mii s-au vindecat. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cel putin 196 de tari au raportat cazuri de infectie.