Monique Jackson crede ca s-a imbolnavit de Covid-19 la inceputul pandemiei si dupa aproape sase luni inca nu se simte bine. Monique este una din miile de persoane aflate in aceasta situatie, insa ea e singura care a tinut un jurnal ilustrat cu simptomele pe care le-a avut.

Publicat:01.09.2020, 22:12

In aceste zile, Monique este in a 24-a saptamana in care lupta cu coronavirusul.

Este suspectata de o forma a bolii pe care medicii abia incep sa o studieze. S-a imbolnavit in martie si la inceput parea ca are o versiune usoara a coronavirusului, dar simptomele nu au disparut niciodata. Luni mai tarziu, se lupta sa inteleaga ce se intampla cu corpul ei, potrivit BBC NEWS.

Femeia care nu s-a vindecat de Covid-19 nici dupa 6 luni si a tinut un jurnal ilustrat al simptomelor

FOTO: Monique Jackson

Monique este o persoana extrovertita, „aproape hiperactiva”, spune ea. In vremuri normale, practica boxul thailandez si jiu-jitsu si face ciclism 20 de kilometri pe zi, pana la si de la locul de munca, o galerie de arta din centrul Londrei.

 

Dar ultimele luni i-au schimbat profund viata. Acum are un post-it pe peretele dormitorului care ii aminteste sa economiseasca suficienta energie pentru a se spala pe dinti.

„Nu sunt o persoana lenesa”, spune ea, adaugand ca sunt zile in care reuseste doar sa coboare niste scari.

In timp ce corpul ei refuza sa coopereze, a gasit o refulare pentru starea ei in Instagram, unde a tinut un jurnal ilustrat al simptomelor pe care le are si se intreaba de ce unii oameni au o versiune a bolii care pur si simplu nu mai trece.

Monique s-a imbolnavit in acelasi timp cu o prietena, dupa ce au facut impreuna o calatorie cu trenul. La inceput, simptomele lor erau similare, dar apoi nu au mai avut nimic in comun.

Monique Jackson

FOTO: Monique Jackson

In a doua saptamana de boala nu a mai putut sa respire si a ajuns la urgente. Nu a testata atunci, pentru ca in Marea Britanie nu erau suficiente teste. Ulterior a primit si confirmarea.

Monique spune ca a trecut prin tot felul de stari. La inceput era atat de obosita incat nici mesaje de pe telefon nu putea sa trimita, apoi au aparut alte simptome din ce in ce mai grave. Simtea arsuri si dureri atroce in piept. „Credeam ca o sa fac infarct”, spune ea. Ulterior a avut si simptomele unei infectii urinare.

O perioada nu s-a mai uitat la televizor si nici pe retelele sociale, pentru ca orice informatie despre Covid ii adancea si mai mult anxietatea. La un moment dat si-a intrebat o prietena care mai este situatia si aceasta i-a spus ca persoanele de culoare sunt mai vulnerabile. „Am simtiti ca sunt intr-un film de groaza, in care toate persoanele de culoare mor”, spune Monique, care este mulatra.

Odata cu trecerea saptamanilor, unele simptome au fost inlocuite cu altele, din ce in ce mai bizare. O durere de gat a fost insotita de o senzatie ciudata la ureche, apoi mainile i s-au invinetit. A avut eruptii ciudate pe tot corpul si de multe ori se trezea din somn cu dureri puternice in diferite parti ale trupului.

Monique Jackson

FOTO: Monique Jackson

Intr-o noapte, in timp ce vorbea cu prietena ei la telefon, a simtit ca partea dreapta a fetei i-a cazut. S-a dus direct la oglinda, dar fata ei nu avea nimic. S-a speriat atunci ca a facut un accident vascular cerebral, dar medicii nu au gasit niciun semn.

Cert este ca dupa 6 luni Monique inca se lupta cu boala si inca este in cautarea unui tratament. Este insa in izolare, dar de cand tine jurnalul pe Instagram se simte mai „conectata decat oricand”.

Sursa: Digi24.ro