Nu e gluma. In Tanzania, testele au confirmat infectarea cu Covid-19 a unei capre si a unui fruct. Se intampla din cauza unor teste eronate, care inainte de a fi utilizate, au fost verificate pe mostre non-umane la solicitarea presedintelui.

Publicat:04.05.2020, 20:03

Presedintele Tanzaniei a fost criticat pentru ca nu a oferit destule informatii referitoare la pandemia de Coronavirus si pentru ca le-a cerut oamenilor sa se roage pentru disparitia virusului. Drept raspuns acesta a achizitionat kituri de testare pentru a fi in randul cu lumea.

Pentru a le testa el si-a instruit oamenii sa preia mostre non-umane de la o capra, o oaie si un fruct de pawpaw, pe care le-au trimis la laborator cu etichete cu nume si varste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul din Tanzania nu stiau originea esantioanelor.

John MAGUFULI, PRESEDINTELE TANZANIEI: ” Noi am luat un fruct de pawpaw si l-am numit Elizabeth Ane, 26 de ani, femeie. Rezultatele la pawpaw au iesit pozitive. Are Coronavirus. Sucul de pawpaw este pozitiv.// Asta inseamna ca toate fructele pawpaw trebuie sa fie izolate.”

In aceste conditii, remarca presedintele Tanzaniei, testele nu sunt eficiente si probabil unii oameni testati pozitiv de fapt nu sunt bolnavi. Asa ca Magufuli a trimis un avion in Madagascar, pentru a aduce un remediu din plante care ar vindeca oamenii infectati cu Coronavirus. Momentan, Tanzania a identificat 480 de cazuri de Covid-19 si 16 persoane au decedat.

Africa nu este afectata puternic de noul coronavirus, insa capacitatea de testare a africanilor este scazuta. In conditiile in care spre Africa pleaca diferite kituri de testare „ajutor” asemanatoare celor din Tanzania, e greu de stiut care este cu adevarat rata infectarii.