Prim-ministrul Ion Chicu aduce multumiri si lauda medicii din Moldova, mentionand ca toti cei care vin sa ajute tara noastra vor putea, de fapt, sa invete de la medicii moldoveni cum se trateaza coronavirusul. Declaratiile au fost facute in cadrul briefingului din aceasta dimineata.

Publicat:04.05.2020, 12:02

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL RM: "Vizita Ministrului Afacerilor Externe al Romaniei la Chisinau, care a insotit o echipa de medici romani care activeaza si fac schimb de experienta cu medicii nostri. Vreau sa remarc faptul de ce eu tot spun schimbul de experienta, da, in primul rand medicii romani ajuta medicii nostri, dar pe de alta parte vreau sa mentionez profesionalismul exceptional al medicilor nostri care au ajutat si continua sa ajute la tratarea persoanelor infectate.

Toti care vin la noi sa ne ajute au si oportunitatea sa invete de la medicii nostri cum se trateaza asemenea boli."

Premierul a mentionat ca Republica Moldova este una dintre tarile care are o rata scazuta a deceselor - 3%. Rata globala fiind de 7%, iar in Romania se inregistreaza o rata de 5,7%.

Totodata, premierul a spus ca echipamentele medicale si medicamente, donate de diferite state, o parte au fost distribuite, iar o alta parte a fost depozitata, in caz ca va mai fi un val de imbolnaviri cu Covid-19.

Citeste si : Ion Chicu, declaratii dupa sedinta conducerii de varf a tarii - VIDEO