Organizatia terorista Statul Islamic le cere militantilor sai sa nu calatoreasca in Europa, pentru a nu se imbolnavi de coronavirus, scrie Politico, care citeaza Homeland Security Today. 

Publicat:15.03.2020, 14:53

In utima editie a newsletter-ului ISIS, editorii care de obicei ii indemnau pe jihadisti sa organizeze atacuri teroriste in Occident, le cer acum „sa stea departe de pamantul epidemiei”. 

Militantii ISIS sunt instruiti, print-o infografie, cum sa opreasca raspandirea bolii. Ei sunt sfatuiti sa aiba incredere in Dumnezeu si sa gaseasca in el refugiu in fata coronavirusului, dar si sa isi acopere gura cand casca sau stranuta, si sa se spele des pe maini. 

Cei care cred ca au luat boala sunt sfatuiti sa stea departe de zonele controlate de ISIS, astfel incat sa protejeze sanatatea colegilor. 

Cazuri numeroase de coronavirus au fost raportate in tarile vizate de ISIS ca facand parte din asa-zisul califat, inclusiv in Afganistan, Algeria, Egipt, India, Indonezia, Irak si Filipine. Nu sunt cunoscute cazurile din Siria si Yemen, din cauza ca razboiul face imposibila o monitorizare. 

Sursa: Digi24.ro