Coronavirusul aproape a inchis o tara. Este o masura exceptionala, nemaivazuta de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Italia e complet blocata! Pe strazile din Foggia au fost scoase tancuri, dupa ce peste 20 de detinuti au evadat dintr-o inchisoare. Din orase se iese doar cu un permis special. In Peninsula complet izolata traiesc peste un milion doua sute de mii de romani.

Publicat:11.03.2020, 10:40


Politia din Napoli: "Toti cetatenii sunt rugati sa ramana in case! Evitati iesirile care nu sunt necesare!"

Imagini din filme post apocaliptice pe strazile pustii ale Italiei. Peste 60 de milioane de oameni s-au trezit, astazi, intr-o tara complet inchisa. Intreaga peninsula este acum in "zona rosie". Nimeni nu mai intra si nu iese din tara fara o justificare clara. O masura ce nu s-a mai luat de aproape opt decenii, scrie presa romana.

Anuntul fara precedent al premierului Italiei a declansat panica. Oamenii au dat navala in supermarketuri, unde cozile s-au intins in afara magazinelor. Peste 1.200.000 de mii de romani sunt blocati pentru nu se stie cit timp in Peninsula.

Doi romani au fost prinsi ca n-au respectat carantina. In cea mai afectata tara europeana de coronavirus, se poate merge dintr-un oras in altul doar cu un permis special.

Cei doi romani veneau de la Milano si au fost opriti de politia italiana in gara din Venetia. Ei nu aveau asupra lor declaratia pe propria raspundere privind motivul deplasarii. Au explicat autoritatilor ca sunt turisti. Insa, in aceasta perioada, in Italia, circulatia persoanelor este limitata la motive de munca sau de sanatate. In consecinta, romanii vor trebui sa se prezinte in fata instantei si risca pana la trei luni de inchisoare.

Alti romani povestesc scenele de cosmar la care asista zilnic.

Autoritatile iau in calcul ca plata taxelor si a ratelor la creditele ipotecare sa fie suspendata pe intreg teritoriul Italiei. Nici macar inmormantarile nu sunt permise in Italia.

Pe strazile din Foggia, au fost scoase tancuri ca in vreme de razboi. Si asta dupa ce peste 20 de detinuti au evadat dintr-un penitenciar. Printre ei se afla si un roman. A fost insa prins imediat, alaturi de alte cateva zeci.

Autoritatile italiene au anuntat ieri un numar-record de imbolnaviri intr-o zi, 1.797 si 97 de noi decese.