Marea dezinfectie are loc astazi la Guvern. Inca de dimineata doi medici igienisti au intrat in sediu si au inceput sa curete birourile tuturor angajatilor si coridoarele. Fotoliile, mesele si chiar drapelele au fost stropite cu o solutie speciala. Medicii spun ca procedura folosita este una moderna care nu se aplica nici in spitalele din tara noastra. 

Publicat:23.05.2020, 16:08

Incepand de la ora opt dimineata, doi medici igenisti, imbracati in echipament special, au intrat in sediul executivului si au inceput sa dezinfecteze toate salile si cabinetele din guvern. 

Munca a inceput in sala de conferinte de la etajul intai, unde s-a dezinfectat tot, inclusiv cele doua drapele. 

Alexandru GARBUZ, MEDIC IGENIST: "Noi o sa facem toata cladirea.

-Sunteti in doi, sau sunteti mai multi?

-Suntem in doi.”

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Fiecare fotoliu se dezinfecteaza minutios cu acest aspirator special. Astfel, pe suprafata ramane solutia care ucide toate bacteriile si cel mai important, spun muncitorii, nu deterioreaza mobilierul scump.”

Pentru procedura a fost folosita o tehnologie moderna, spun specialistii, una care nu este aplicata nici in spitalele din tara noastra.

Alexandru GARBUZ, MEDIC IGENIST: “Este o tehnologie moderna, utilizata mai mult in Occident. Intr-un volum foarte redus, se acopera toate suprafetele, se prelucreaza cu preponderenta toate suprafetele care intra in contact cu mainile si care sunt la nivelul cailor respiratorii.”

Decizia de a dezinfecta toata cladirea vine dupa ce deputatul fractiunii PD, Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la Covid-19, si a interactionat cu mai multi deputati si ministri.